Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska najveći prijatelj BiH'

BH premijer Milanoviću: Nemojte se uopće brinuti oko prolaza kroz Neum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovački premijer Vjekoslav Bevanda dva i pol je sata razgovarao sa svojim hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem. Pritom mu je rekao da se Hrvatska uopće ne mora brinuti oko problema Ploča i Neuma.

Predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je u ponedjeljak u Zagrebu s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem, objavljeno je u srijedu u Mostaru, a Bevanda je u izjavi za medije naglasio da je Hrvatska najveći prijatelj BiH i da joj pomaže u svim procesima, napose u procesu približavanja Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

>> Načelnik Neuma traži rješenje za opskrbu nakon ulaska Hrvatske u EU

Po Bevandinim riječima, sastanak s Milanovićem potrajao je dva i pol sata i razgovaralo se o svim otvorenim pitanjima. "Proveli smo dva i pol sata u prijateljskom razgovoru. Naš je zajednički zaključak da nema nerješivih problema i zapreka. Na stol smo stavili sve otvorene probleme i pitanja koji se tiču obiju država, a to uključuje i Hrvate u BiH", rekao je Bevanda.

Dodao je da pojedini predstavnici vlasti u BiH često ne promatraju iskreno ulogu Hrvatske, ali nije rekao na koga pri tome misli. "Meni je žao zbog pojedinih naših partnera u vlasti koji to ne prepoznaju, ali većeg prijatelja od Hrvatske za BiH nema. Oni su sve svoje kapacitete, iskustvo, mogućnosti stavili na raspolaganje kada su u pitanju EU integracije i brojna druga pitanja", dodao je predsjednik Vijeća ministara.

On smatra da svi predstavnici vlasti u BiH trebaju iskoristiti pomoć koju pruža Hrvatska, a rekao je i kako ga žalosti da, kako je rekao, "dosta ljudi iz BiH pokušava, ne pomoći, nego narušiti interese BiH, Hrvata i svih naroda koji žive na ovome prostoru". Odbio je međutim reći na koga se odnose ovi prigovori.

Najavio je i skoro rješavanje pitanja slobodnog prolaza kroz Neum i korištenje luke Ploče kad Hrvatska uđe u Europsku uniju. "Nemojte se uopće brinuti zbog toga. Struka i ono što vlasti dviju zemalja koordiniraju postići će dogovor na zadovoljstvo gospodarstva BiH i Hrvatske, žitelja Ploča i Neuma", rekao je Bevanda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene