Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Getsemanska ura"

Besplatni korizmeni koncert Komornog zbora "Ivan Filipović"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komorni zbor "Ivan Filipović" večeras će održati svečani korizmeni koncert u Crkvi sv. Petra (Petrova ul. 93) s početkom u 20 sati.

Glavninu ovog opsežnog programa "Getsemanska ura" čine a cappella skladbe koje prate liturgiju i obrede Velikoga tjedna, s posebnim naglaskom na Veliki četvrtak i Veliki petak (Ubi caritas, Popule meus i dr.).

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Koncert nada u svjetliju budućnost Hrvatska se ponovno ujedinila na koncertu "Želim život": "Ona je ušla u povijest i ne samo sa zdravstvenog apekta nego i sa humanitarnog aspekta"

Pored toga zanimljivost je i poveznica između skladbi iz starijih povijesnih razdoblja (renesansa, barok), kao i onih iz 19. stoljeća te konačno skladbi suvremenih skladatelja, jer sve one, svaka na svoj način, donoseći raznolikost zvuka i boja, prenose na pomalo meditativan način dubinu i samorazumljivost pobožnosti iz koje je ta glazba potekla...

Na programu će biti izvedena djela sljedećih skladatelja: T. L. de Victoriae, A. Lottija, P. I.
Čajkovskoga, A. Grečaninova, K. Nysteda, P. Mealora, J. Ćalete i dr.

Ulaz je slobodan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene