Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovoljno je samo reći - 'Hvala'

Besplatna pravna pomoć u Hrvatskoj - Da, dobro ste pročitali - To zaista postoji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina Hrvata uz pravosuđe veže negativne primisli, studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu trude se pokazati suprotno.

120 mladića i djevojaka već nekoliko godina besplatno dijele pravne savjete osobama slabijeg imovinskog statusa. I dok je njima to izvrsna prilika da naučenu teoriju primjene u praksi, oko 4000 građana zahvalno im je na pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendiran asistent Afera na Pravnom fakultetu! Uhvatila supruga u klinču sa studenticom, snimila ih i onda je počeo kaos Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga Trebate odvjetnika ili pravnu pomoć, a nemate novca? Provjerite imate li pravo na besplatnu pomoć

U pravnoj klinici 120 studenata Pravnog fakulteta besplatno savjetuje građane koji si takvu pomoć ne bi mogli priuštiti.

Klinika je osnovana prije 4 godine, a djeluje u sklopu Pravnog fakulteta. Posljednjih nekoliko mjeseci posla ima više no ikad.

Zagrebački studenti prava među najboljima na svijetu!

'Ljude najviše interesira kako se ponašati u slučaju ovrhe, koja su njihova prava u slučaju otkaza ugovora o radu, kako natrag na burzu i kako pronaći novi posao', tvrdi Marina Bartol-Hedžet, administratorica Pravne klinike.

Svaki zaključak koji student donese mora potvrditi i mentor s fakulteta, što savjetima daje dodatnu vrijednost.

Savjeti ovih mladića i djevojaka pomogli su i žrtavama fizičkog nasilja i seksualnog zlostavljanja. Od stjecanja praktičnog iskustva njima je pak važnija činjenica da su dosad pomogli u rješavanju 4000 pravnih slučajeva.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene