459169
459169
459169
459169
459169

Bernardić zove Petrova da zajedno rade na decentralizaciji: "Porezna reforma šiba one najslabije"

  • , 02.12.2016., 11:59
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i SDP-ovi župani, gradonačelnici i načelnici održali su konferenciju za medije na temu utjecaja porezne reforme na lokalnu samoupravu.

 
 
 
 
 
Porezna reforma protiv lokalne uprave (Video: Dnevnik Nove TV)
Porezna reforma protiv lokalne uprave (Video: Dnevnik Nove TV)

Bernardić tvrdi kako je strateški cilj Hrvatske decentralizacija, te da je reforma lokalne samouprave u režiji vladajućih tek prividna.

Kritizirao je poreznu reformu za koju tvrdi kako "šiba one najslabije".

"Ona direktno uzima bez kompenzacijskih mjera 2 milijarde kuna općinama, gradovima i županijama, s kompenzacijskim mjerama uzima nešto manje od milijardu kuna. Kompenzacijske mjere nisu jasne i transparentne. Postoji mogućnost da budu diskrecijske, što ostavlja prostor da se ne kompenzira onaj dio koji lokalna samouprava gubi. To znači skuplje režije, skuplje vrtiće, manje za tople obroke u školama, manje za stipendije. To nas kao socijaldemokrate zabrinjava", rekao je Bernardić.

Predsjedniku Sabora Boži Petrovu predložio je da zajedno rade na decentralizaciji Hrvatske.

"Pozivam Petrova da zajedno sjednemo i nađemo rješenje za reformu lokalne samouprave. On ima iskustvo vođenja svoga grada. Hrvatska će biti jaka onoliko koliko su jaki naši gradovi i općine. To je strateški cilj nas kao socijaldemokrata", implicitno je Bernardić poslao poziv Mostu da zajedničkim snagama decentraliziraju Hrvatsku.

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se