Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Krampus reforma"

Bernardić zove Petrova da zajedno rade na decentralizaciji: "Porezna reforma šiba one najslabije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i SDP-ovi župani, gradonačelnici i načelnici održali su konferenciju za medije na temu utjecaja porezne reforme na lokalnu samoupravu.

Bernardić tvrdi kako je strateški cilj Hrvatske decentralizacija, te da je reforma lokalne samouprave u režiji vladajućih tek prividna.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Desnica protiv eura - 2 Raskol zbog buduće valute Desnica protiv uvođenja eura. Kažu da Hrvatska nije spremna za promjenu valute i da je to posljednja obrana suverenosti

Kritizirao je poreznu reformu za koju tvrdi kako "šiba one najslabije".

"Ona direktno uzima bez kompenzacijskih mjera 2 milijarde kuna općinama, gradovima i županijama, s kompenzacijskim mjerama uzima nešto manje od milijardu kuna. Kompenzacijske mjere nisu jasne i transparentne. Postoji mogućnost da budu diskrecijske, što ostavlja prostor da se ne kompenzira onaj dio koji lokalna samouprava gubi. To znači skuplje režije, skuplje vrtiće, manje za tople obroke u školama, manje za stipendije. To nas kao socijaldemokrate zabrinjava", rekao je Bernardić.

Predsjedniku Sabora Boži Petrovu predložio je da zajedno rade na decentralizaciji Hrvatske.

"Pozivam Petrova da zajedno sjednemo i nađemo rješenje za reformu lokalne samouprave. On ima iskustvo vođenja svoga grada. Hrvatska će biti jaka onoliko koliko su jaki naši gradovi i općine. To je strateški cilj nas kao socijaldemokrata", implicitno je Bernardić poslao poziv Mostu da zajedničkim snagama decentraliziraju Hrvatsku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene