Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom rasprave

Bernardić zgrožen Bandićevim istupom da su gradove posljednji put blokirali četnici u Domovinskom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić danas je istaknuo kako je zgrožen istupom gradonačelnika Milana Bandića i da očekuje njegovu ispriku jer je, tijekom rasprave o izvješću o radu gradonačelnika u prvoj polovici ove godine, usporedio rad institucija hrvatske države odnosno mogućnost blokade gradskog proračuna s djelovanjem četnika u Domovinskom ratu.

Milan je Bandić, govoreći o najavama blokade grada (iz Ministarstva financija), rekao kako su gradove posljednji put blokirali četnici u Domovinskom ratu.

"Treba govoriti jezikom argumenata i tolerancije, a ne jezikom mržnje", naglasio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić. Također je nedopustivim ocijenio pokušaje da se na hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata skupljaju jeftini politički bodovi, odnosno na njihovim stambenim problemima koji se ne rješavaju već 11 godina, aludirajući na Bandićevo nastojanje da oni koji su bespravno i nasilno uselili u stanove dobiju za njih mogućnost otkupa.

Zagrebačka Gradska skupština u nastavku je većinom glasova prihvatila rebalans gradskog proračuna kako Grad Zagreb više ne bi bio na mjerama privremene obustave izvršavanja proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrebna analiza i plan Bernardić: Privatizacija komunalnih usluga ne dolazi u obzir Slika nije dostupna Uvođenje reda Zagrebačka Gradska skupština na kraju mandata usvojila izmjene i dopune GUP-a

>> Bernardić: Gradskom je proračunu potreban rebalans

Rebalansom proračuna predlažu se prihodi od 6,7 milijardi kuna i rashodi od 6,64 milijardi kuna odnosno smanjenje prihoda za 138,7 milijuna i rashoda za 198,7 milijuna uz istovremeno dodavanje iznosa od 118 milijuna kuna od naplaćene naknade za pročišćavanje otpadnih voda.

"Ne bi bilo problema ni s fontanama ni s Cvjetnim da nisu prihvaćeni lani", podsjetila je Danira Bilić (HDZ) i dodala kako nije u redu da zastupnici na klupe dobivaju amandmane pet minuta prije rasprave o rebalansu. "To nisu normalni uvjeti za izmjene temeljnog dokumenta", kazala je Bilić pa su iz HDZ-a prilikom glasovanja ostali suzdržani.

Igor Rađenović (SDP) poručio je pak da rješenje nije idealno, ali je bolje nego dosad i naglasio kako bi valjalo da se način donošenja rebalansa putem radne skupine Gradske skupštine te Zagrebačkog holdinga, uz pomoć Gradske uprave, ponovi i kod donošenja proračuna za 2013. Upozorio je i da alarmantno pada prihod od komunalnog doprinosa pa i to treba uzeti u obzir. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene