Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi šef SDP-a

Bernardić: "U životu padam, ali obično ustajem i nikada ne odustajem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić osvrnuo se na praznu sabornicu tijekom rasprava o proračunu za 2017. godinu.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je praznu sabornicu tijekom rasprave o proračunu za 2017. godinu.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Slika nije dostupna Puno 'odmetnika' Zastupnicima novac iz proračuna, donosimo koliko to iznosi po strankama

"Žao mi je što tijekom rasprave u Saboru nije bilo ni premijera, a gotovo ni ministara. Ako ne slušaš kritiku, nikada nećeš uspjeti. Volio bih da Hrvatska uspije i zato smo danas ovdje. Ista vlada u istoj godini predlaže potpuno raztličit proračun nego prije 9 mjeseci. On je prenapuhan i širi zarazni optimizam koji bi mogao završiti pogubni realizmom. Kao da mu je autor Bijeli zec i Alise u zemlji čudesa", kazao je Bernardić.

Na pitanje je li rasprava konstruktivna, Bernardić je odgovorio kako je dobro da zastupnici raspravljaju.

"Ima dosta kvalitetnih prijedloga kroz amandmane. Mi smo u zadnjem mandatu podigli BDP i ostavili smo zemlju u urednijem stanju. Sada ovim proračunom vidimo neke negativne trendove koji pokazuju da će 2017. biti itekako teška. Žao mi je što nije prihvaćeno ograničavanje plaća političara i prijedlog rasta plaća radnika", kazao je Bernardić.

Kazao je kako će o međusobnoj potpori s Mostom raspravljati sljedeći tjedan.

"U životu padam, ali obično ustajem i nikada ne odustajem. Iako su odbili povećanje plaća, nastavit ću se ponašati po onoj kršćanskoj 'Tko tebe kamenom, ti njega kruhom'", kazao je Bernardić.

Novi šef SDP-a kazao je kako će s Milanovićem razgovarati sljedeći tjedan.

Na pitanje treba li nam Povjerenstvo vezano za ploču s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu, Bernardić je kazao kako je pozvao premijera i Vladu da budu hrabri, poštuju zakon i osude ustaški režim.

Na pitanje je li pao dogovor za kavu s Petrovom i Plenkovićem nakon što im je poslao poziv, Bernardić je odgovorio kako će se s Petrovom naći ovih dana.

"Vjerujem da ću razgovarati i s premijerom jer nam je interes Hrvatske na prvom mjestu. Osim porezne reforme i toga kako uzeti više građanima, nismo vijdeli prijedlog kako otvoriti nova mjesta i spriječiti odlazak mladih iz Hrvatske", kazao je Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene