Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O otvaranju arhiva

Bernardić: "Prvo treba smijeniti Barišića pa tek onda razgovarati o prošlosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas je u Šibeniku komentirao susret premijera Andreja Plenkovića i mađarskog premijera Viktora Orbana .

"Sastanak s Mađarima ne smije biti tajan. Pozivam Plenkovića da bude transparentno. Ovih dana postalo je jasno da prodaja HEP-a nije rješenje. Od Plenkovića nismo čuli kako preuzeti Inu pod hrvatsku kontrolu. HDZ ne razgovara o tome ni s Mostom, ni unutar stranke. Da ne bi sve završilo kao u slučaju Sanader, pozivam da se svi uključe", rekao je Bernardić.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Osvrnuo se i na najavu Milana Bandića o uvođenju uniformi u škole.

"Ja bih htio da učenici radije imaju iPad nego uniforme", kazao je Bernardić.

Šef SDP-a je potpisao peticiju 'Stop plagiranju u Hrvatskoj' te pozvao na smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića.

"Pozivam da prvo smijenimo Barišića pa tek onda razgovaramo o prošlosti", kazao je Bernardić osvrnuvši se na prijedlog Mosta o Zakonu o državnom arhivu čime bi se za javnost otvorili komunistički dosjei.

"Lov na vještice i komuniste"

"Ljudi se vole baviti prošlošću kad nemaju planova o budućnosti, loviti vještice i komuniste, a poznato je da ih je najviše u HDZ-u. Za sve što se nalazi u arhivu, SDP je davao dosad odobrenja za znanstvene i istraživačke potrebe, ali prije svega pozivam Petrova da razgovaramo o smjeni Barišića", naglasio je Bernardić.

O ulozi Ranka Ostojića u SDP-u, Bernardić je kazao kako je s njim imao konstruktivan razgovor.

"Zajedno ćemo ići u London na sastanak europskih socijalista. Ranko je saborski zastupnik, ima zasluženo mjesto u stranci i dat će svoj doprinos radu stranke", kazao je Bernardić.

"Kuni ne treba devalvacija"

Osvrnuo se i na gospodarske smjernice predsjednice Grabar-Kitarović i poručio kako kuni ne treba devalvacija.

Franko Vidović, šef šibenskog SDP-a potvrdio je kako razgovaraju s potencijalnim kandidatima za šibenskog župana među kojima je i Stipe Petrina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene