Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Pagu

Bernardić o pismu Plenkoviću: ''Ponudio sam razgovor o važnim temama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef SDP-a Davor Bernardić u Pagu je gdje se sastao s lokalnim članovima svoje stranke.

Odgovarajući na novinarsko pitanje jesu li spremni ići u predizborne koalicije s nezavisnim listama i kandidatima, Bernardić je rekao kako će SDP poduprijeti sve liste i kandidate koji će omogućiti napredak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručni skup SDP-a Privatizacija opasna bez prethodne regulacije tržišta: "HEP je peterostruko veća tempirana bomba od Ine" Slika nije dostupna Bernardić: "Neprihvatljivo je da se prodaje HEP kako bi se kupila INA, možda ćemo podržati referendum"

''Pripreme za izbore su krenule, negdje imamo poznata imena, negdje će biti poznata kroz mjesec dana'', rekao je.

Dotaknuo se ovih dana aktualne teme, Ine i HEP-a, i poručio da Vlada mora uzeti uzde svoje ruke i zaštititi proizvodnju i radnike Ine.

''Što se privatizacije HEP-a tiče, da Vlada ima plan, bio bi predstavljen opoziciji. Ako ne postoje detalji, znači da se iza brda nešto valja. To ne možemo dopustiti. S energetskom neovisnosti Hrvatske nitko se ne smije kockati. Vidjeli ste što se jučer dogodilo na Rebru, odgođeno 30 operacija zbog nestanka struje. Mi smo protiv privatizacije koja bi dovela do poskupljenja struje. HEP se ne smije povezati s Inom. Da imaju dobre namjere, razgovarali bi s opozicijom'', smatra šef SDP-a.

Bernardić je progovorio i o pismu koje je poslao premijeru Plenkoviću. ''Čestitao sam mu Božić i Novu godinu i ponudio razgovor o važnim temama, između ostalog i oko energetske neovisnosti'', rekao je o sadržaju pisma. Konkretan odgovor nije dobio.

Govoreći o privatizaciji napomenuo je da su HDZ obilježile afere Hernardi, Sanader, konzultantica...

''Imamo puno sumnje kad je u pitanju privatizacija strateških kompanija poput Ine'', rekao je Bernardić koji smatra da bi trebalo biti realno da se održi sastanak s premijerom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene