Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razriješen na svoj zahtjev

Bergman: 'Nisam očekivao ovakav odlazak iz HZZO-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Većeslav Bergman, nakon petogodišnjeg mandata službeno se oprostio s dojučerašnjim kolegama. O svojoj smjeni prvi je put progovorio za medije.

Bergman već ima privremenog nasljednika. Tihomir Strizrep bit će ravnatelj dok Upravno vijeće ne imenuje novog. Berman mu je poželio sreću. A kako je krenulo i trebat će mu jer reforma je podigla prašinu. Razjedinjenost liječničkih krugova dovela do prvih smjena.

Pročitajte i ovo Marko Primorac Niže porezno opterećenje Primorac o poreznoj reformi: "Oko 80 posto JLS-ova prirez nije kompenziralo najvišim stopama poreza na dohodak" Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove"

'Moram priznati da nisam očekivao da ću otići iz HZZO-a, iako je bilo nekakvih mojih, rekao bih, izraza nezadovoljstva na poslu i htio sam da takvo okruženje, ta klima u kojoj sam radio čim prije završi', kaže Bergman.

Do jučer prvi čovjek HZZO-a tvrdi da je dužnosti razriješen na svoj zahtjev. No, zna se da ga je ministar optužio zbog problema koji su nastali. Liječnici obiteljske medicine i dalje su neposlušni. Participaciju ne naplaćuju. Neki kažu da je to poslužilo ministru za obračun s igračima Andrije Hebranga.

Bergman kaže da neće opstruirati zdravstvenu reformu koju, priznaje, u nekim dijelovima treba doraditi. A dok se to ne dogodi liječnici prosvjednici pripremaju prve tužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene