Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad nema novca

Benkovačkim vatrogascima isplaćena jedna plaća, drugu još čekaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benkovački su vatrogasci prije dva tjedna prosvjedovali, a danas im je isplaćena jedna od dviju zaostalih plaća. U gradskom proračunu novca nema i nije izvjesno kada će biti isplaćena plaća za veljaču.

Nakon prosvjeda održanog prije dva tjedna, benkovački su vatrogasci dobili plaće za siječanj te dio doprinosa, a račun Javne vatrogasne postrojbe je deblokiran.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

>> Benkovački vatrogasci bez doprinosa i plaća

Zbog neisplate plaća i doprinosa benkovački su vatrogasci prije dva tjedna prosvjedovali ispred zgrade Gradske uprave Benkovca koju su okrivili da nije uplatila svoj dio sredstava na račun vatrogasne postrojbe. Zbog blokade računa Javna vatrogasna postrojba nije imala niti za gorivo, a vatrogasci su upozoravali da za nekoliko dana neće više moći na intervencije.

Sada, nakon što im je isplaćena plaća za siječanj, čekuju i onu za veljaču, rekao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

Dodao je kako nadležni u benkovačkoj gradskoj upravi tvrde da novca za plaću za veljaču za sada nema. 'U tom slučaju neka se Grad zaduži, ali vatrogascima se i ta plaća mora uplatiti, te im se mora osigurati redovita isplata, kao i potpuno funkcioniranje važne javne službe', istaknuo je Uranija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene