Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ove turističke sezone manje nesreća, ali više poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Marijan Benko obišao je danas Centar za nadzor prometa Kapela, na autocesti Zagreb-Šestanovac, gdje su ga predstavnici Stožera za promet Hrvatskih autocesta izvijestili o pojačanu prometu i ovog vikenda u smjeru mora i unutrašnjosti.

"Suradnja i međusobna koordinacija policije i Hrvatskih autocesta izuzetno je dobra", izjavio je Benko, dodavši da je MUP u udarnim vikendima na cestama angažirao maksimalan broj djelatnika i tehnike kako bi svi sudionici u prometu bili što sigurniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usporeno pretjecajnim trakom Zbog vozila u kvaru u tunelu M. Kapela vozi se usporeno Slika nije dostupna Stradali u prometu 'Kad vam netko ubije dijete ubio vam je budućnost’

Govoreći o susretu sa slovačkim i madžarskim policijskim službenicima u blizini tunela Sveti Rok koji su uključeni u projekt suradnje hrvatske policije, Benko je rekao da Hrvatska već treću godinu uspješno provodi taj projekt te da su za njega zainteresirane i policije drugih zemalja.

- Zahvaljujući upravo toj suradnji mi u dosadašnjem dijelu turističke sezone nismo imali gotovo ni jedan ozbiljniji incident, iako Hrvatska dnevno bilježi na cestama milijun automobila iz zemlje i inozemstva, odnosno dosad više od 70 milijuna, rekao je ravnatelj policije.

Ove turističke sezone, manji je broj nesreća, ali broj smrtno stradalih povećao se za 3 posto.

- Nažalost teško je izbjeći te crne brojke koje nas zaista opterećuju, ali vjerujte mi da mi dajemo maksimalno sve od sebe, rekao je ravnatelj policije Marijan Benko. 

No, nismo samo mi krivi, kažu u policiji. 

- Mi imamo jedan veliki problem, naime nama velik broj ljudi strada u prometnim nesrećama kojima nije adekvatno pružena liječnička pomoć, rekao nam je Boris Orlović, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa. 

Rigorozne kazne, koordinacija s policijama drugih zemalja, radari, presretači i druge preventivne mjere, a broj poginulih, naspram prošle godine, nije se smanjio.
No, ako su sve te mjere spasile i samo jedan ljudski život, nema sumnje, u potpunosti su se isplatile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene