Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benko: Policijski službenik nije suspendiran zbog kaznene prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Marijan Benko ustvrdio je da policijski službenik iz Prve policijske postaje nije suspendiran zbog kaznene prijave koju je podnio protiv Marka Perkovića Thompsona već zbog njegovog nedoličnog ponašanja.

"Vezano uz njegove izjave i napise u medijima napominjem da mjera privremenog udaljenja i stegovni postupak nemaju nikakve veze s kaznenom prijavom koju je napisao protiv M.P.", rekao je Benko na izvanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj nakon što su neki mediji objavili da je po izvanredno hitnom postupku suspendiran dugogodišnji inspektor Josip Gašparac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV ekskluzivno Ekskluzivno: DORH 'češlja' Thompsonovo poslovanje Slika nije dostupna Vizualno-zvučni performance Thompson ipak u Puli bez posebne dozvole grada!

Benko tvrdi da službenik nije suspendiran zbog toga, kako navode mediji što je nakon koncerta u Zagrebu podnio kaznenu prijavu protiv pjevača radi rasne i druge diskriminacije već zbog teških povreda službene dužnosti i nedoličnog ponašanja u i izvan službe.

Povrede službene dužnosti, naveo je Benko, očituju se u samovoljnom i nedozvoljenom korištenju materijalno-tehničkih sredstava izvan službe i odbijanju zapovjedi o podnošenju izvješća. Također, službenik je povrijedio etički kodeks, drsko se ponašao, bacao stolicu na radnom sastanku i kolegama upućivao neprihvatljive SMS poruke.

Mjera suspenzije, naglasio je Benko, posljedica je njegovog višegodišnjeg neprofesionalnog i neprimjerenog ponašanja u službi i višestrukih lakših povreda službene dužnosti, poput stalnog kašnjenja na posao, propusta u rješavanju predmeta, gubitka pištolja, nepoštivanja prometnih propisa, izazivanja prometnih nezgoda zbog čega je više puta disciplinski kažnjavan.

Zakon o policiji koji propisuje da ponavljanje dvije ili više lakših povreda čini tešku povredu službene dužnosti u konkretnom slučaju bio je jedan od zakonskih postupaka za donošenje takve odluke, rekao je Benko.

Dodao je da službenik slučaj želi iskorisiti kako bi prikazao de mu se ne dozvoljava raditi iako kaznena prijava koju je napisao protiv pjevača nije predmet disciplinske prijave.

Za kaznenu prijavu Benko je rekao da je nakon konzultacija s odvjetništvom dostavljena na stručnu analizu, ali je utvrđeno da ne postoje sumnje koje bi zahtjevale izvidne mjere i u konačnici podizanje kaznene prijave. Policajac je napisao kaznenu prijavu bez konzultacija s odvjetništvom, rekao je.

Po riječima ravnatelja i dalje se radi na prikupljanju informacija i utvrđivanju identiteta osoba koje su na koncertu nosile neprihvatljiva obilježja.

>> CMS osudio suspenziju policijskog inspektora Gašparca

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene