Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zahvalio Hrvatskoj na pomoći

Posade HRZ-a i PZO-a koje gase požare posjetio izraelski premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posade dvaju protupožarnih aviona CL-415 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koje od 25. studenog 2016. sudjeluju u gašenju velikih požara u Državi Izrael posjetio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Ovom prigodom premijer Benjamin Netanyahu izrazio je zahvalnost Republici Hrvatskoj na brzom odgovoru na poziv za pomoć. Također, zahvalio se i na brzom dolasku protupožarnih snaga Republike Hrvatske u Državu Izrael, te uključivanju u gašenje požara.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Ilustracija Nižu se kritike Istražni odbor potvrdio: Netanyahu je kriv za smrt nekoliko desetaka hodočasnika

"Požari oko Haife i Mount of Jerusalema izbijaju jedan za drugim a uvjeti za gašenje su izuzetno teški. Stoga je brza reakcija i sposobnost rada od zore do sumraka izazvala oduševljenje i veliku zahvalnost naroda Izraela i njihove Vlade", istaknuo je pukovnik Davor Turković.

Odluku o pružanju humanitarne pomoći Državi Izrael u gašenju požara donijela je Vlada RH 23. studenog 2016. na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio pomoć.

Uz dva aviona u Izrael je 24. studenog 2016. odletjelo 14 članova posade i zrakoplovno tehničkog osoblja predvođeno kapetanima pukovnicima Davorom Turkovićem i Goranom Vlahovićem i bojnicima Tomislavom Slavicom i Željkom Žugajem.

Posada je smještena u vojnoj bazi Hatzor u središnjem Izraelu koja se nalazi u blizini planinskih područja u kojima bjesne veliki šumski požari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene