Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benašić ponovno predsjednik osječkog HSLS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na večerašnjoj izbornoj skupštini osječkoga ogranka HSLS-a za predsjednika ogranka izabran je dosadašnji čelnik Zlatko Benašić, koji je bio i jedini kandidat za tu dužnost.

Taj je ogranak, 14. rujna, raspustila predsjednica stranke Đurđa Adlešić, nakon dogovora njegovih čelnika o obnašanju vlasti u gradu Osijeku s HDSSB-om, a za povjerenika imenovala Aleksandra Včeva, iako je prije dvije godine Včev bio na Nezavisnoj listi Branimira Glavaša za osječko Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Benašič je, temeljem toga dogovora, 30. rujna, izabran za osječkoga gradonačelnika, ali je Središnji državni ured za upravu poništio dio odluka s te sjednice, nakon čega je Vlada raspustila Gradsko vijeće.

Zahvalivši se na izboru Benašić je ocijenio kako je današnji događaj "pobjeda liberalnog nad neliberalnim", ocijenivši kako "nema tih argumenata, koji mogu omalovažiti postojanje jednog ogranka, koji nije jučer stvoren". 

Odbacio je tvrdnje da je razlog za raspuštanje ogranka
bila koalicija s HDSSB-om, već, kako smatra, golemi novac i interesi, koji su se pojavili u projektu gradnje osječke dvorane "Gradski vrt".

Član predsjedništva HSLS-a Želimir Janjić ocijenio je kako održavanje izborne skupštine, u postojećim okolnostima, pokazuje snagu osječkoga ogranka te izrazio uvjerenje u bolju suradnju vodstva HSLS-a i toga ogranka.

Zamoljen da komentira odluku predsjedništva stranke koje je
suspendiralo, a potom povuklo suspenziju nekoliko članova osječkoga ogranka politički tajnik HSLS-a Žarko Katić izjavio je novinarima kako su se, raspuštanjem Gradskog vijeća, HSLS našao u potpuno novim okolnostima, ali da još ostaje odlučiti o prijedlogu za isključivanjem tih članova iz stranke.

Predsjednik osječko-baranjskoga HSLS-a Darko Bajto kazao je kako je Statutarna komisija županijske organizacije jednoglasno odbila ovakav prijedlog Predsjedništva, a Katić je pojasnio da predsjedništvo na takvu odluku ima mogućnost žalbe središnjoj Statutarnoj komisiji HSLS-a, čija je odluka konačna.

Na novinarski upit, kakvu suradnju nakon svih ovih događaja, očekuje s predsjednicom stranke Đurđom Adlešić, Benašić je kazao kako, za početak, očekuje njezine čestitke za izbor na ovu dužnost, budući da su, kako kaže, izostale kod njegovog nedavnog izbora za osječkog gradonačelnika.

Potvrdio je kako se s Adlešić posljednji put sastao prije tri tjedna, kada su razgovarali o formiranju osječke gradske vlasti, a da se nakon toga "nisu čuli".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene