Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krešo Beljak:

'Svim lokalnim oganizacijama HSS-a sloboda i autonomija u dogovorima za lokalne izbore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor HSS-a je na konstituirajućoj sjednici, održanoj u petak u Narodnom domu "Stjepan Radić" u Hrastovici kod Petrinje donio odluku da se svim lokalnim oganizacijama dopušta apsolutno sloboda i autonomija u predizbornim i poslijeizbornim dogovorima za lokalne izbore 2017. godine, izjavio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

"Donesena je odluka da HSS za lokalne izbore 2017. neće donositi nikakve generalne sporazume ni sa jednom strankom ili koalicijom, nego će se ostaviti apsolutna autonomija svim općinskim i gradskim organizacijama da same na terenu razgovaraju sa svojim potencijalnim političkim partnerima, ali ne na način da se trguje, nego na način da se bore za interese građana u lokalnim sredinama", izjavio je Krešo Beljak Hini. Istaknuo je kako u lokalnim sredinama nema nikakve ideologije, nego isključivo borba za dobrobit svojih stanovnika.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Konstituirajuće sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke, održane su u Hrastovici, mjestu "gdje je prije 111 i pol godina sve počelo, na mjestu gdje je Stjepan Radić osnovao stranku", naglasio je Beljak. "Željeli smo i na taj način pokazati da će se u HSS-u vrlo brzo dogoditi velike i korijenite promjene, da se vraćamo izvornoj hrvatskoj političkoj ideji, da budemo stranka koja će se doista brinuti za interese hrvatskog naroda, svih hrvatskih građana i cijele hrvatske domovine", izjavio je Beljak.

Rekao je da su danas napravili prvi korak prema tome kooptiranjem u vrh stranke određenih ljudi koji su bili zapostavljeni. Europarlamentarka Marijana Petir, koja bije bila, kazao je, praktički nigdje u stranačkim tijelima, statutarnom odlukom kooptirana je u Predsjedništvo stranke. Također, HSS-ovi gradonačelnici i načelnici koji nisu bili u tijelima vodstva stranke te su uglavnom bili bez "prava glasa" pri donošenju ključnih odluka oko stranačke politike, danas su kooptirani u Glavni odbor stranke, rekao je Beljak. Dodao je da HSS ima 55 načelnika i gradonačelnika u Hrvatskoj, a u tijelima stranke ih je bilo malo manje od polovice.

Krešo Beljak je 19. ožujka na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a izabran za predsjednika stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene