Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Show u vijećnici

Gradsko vijeće odlučilo: Splitska riva dobiva spomenik Tuđmanu i Ivanu Pavlu II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće grada Splita na današnjoj sjednici donijelo je odluku o podizanju spomenika pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu, papi Ivanu Pavlu II. te herojima zaslužnim za slobodu Hrvatske.

A vijećnici SDP-a i HNS-a napustili su sjednicu jer njihov prijedlog da se s dnevnog reda skine prijedlog o spomenicima, nije usvojen. Sjednici je nazočilo 15 od 25 vijećnika.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima... Slika nije dostupna Ima puno posla i obveza Kerum zamrznuo mandat u Banovini: "Članovi novog Gradskog vijeća nisu moj nivo"

Predsjednica splitskoga Gradskog vijeća Nevenka Bečić rekla je kako nema nikakve veze s današnjim izbacivanjem predsjednika splitskoga HSP-a Hrvoja Tomasovića iz gradske vijećnice te je opovrgnula Tomasovićeve optužbe da je za taj događaj u zgradi Banovine, gdje se održavala sjednica Gradskog vijeća, odgovoran gradonačelnik Željko Kerum.

'Nije istina da je gradonačelnik Kerum 'smjestio' Tomasoviću fizičko izguravanje iz gradske vijećnice jer je gradonačelnik na godišnjem odmoru i danas uopće nije bio u zgradi Banovine', izjavila je Bečić novinarima. Po njezinim tvrdnjama, Kerum uopće nije bio upoznat s time tko je prijavio svoju nazočnost na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. 'To gradonačelnika uopće ne zanima', dodala je.

Bečić je optužila Tomasovića da je u protekle dvije godine držao performanse i konferencije za novinare na ulazu u Gradsku vijećnicu, a jedinom vijećniku HSP-a Luki Roguljiću prilazio je i dostavljao mu je papiriće ili mu šaputao upute što će govoriti u raspravama. 'To je po poslovniku, zakonu i statutu nedopustivo', ustvrdila je Bečić.

Također je rekla kako nema ništa s postupkom zaštitara koji su Tomasovića izgurali iz vijećnice. 'Postoje stručne službe koje vode računa o dostojanstvu i dignitetu Gradskog vijeća, a ja nemam ništa s udaljavanjem Tomasovića iz vijećnice', rekla je Bečić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene