Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javne osobe kod Josipovića

Bebić se zapričao na primanju pa zaboravio na himnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović večeras je na primanju u prigodi Dana državnosti ugostio nekoliko stotina pripadnika političke i društvene elite. Našlo se tu ministara, saborskih zastupnika, sudaca, vjerskih velikodostojnika, diplomata, veleposlanika, poduzetnika, branitelja, pjevača, slikara, glumaca, novinara, itd...

Josipović je zahvalio svima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske te odao priznanje svima koji su pridonijeli da Hrvatska, u prigodi obilježavanja 20. obljetnice svoje neovisnosti, zaključuje vrlo zahtjevne pristupne pregovore s Europskom unijom.

Uz čestitke sadašnjoj vladi, koja je uz izniman napor zaključila proces pristupanja EU, predsjednik Josipović je poručio kako se ne smiju zaboraviti ni zasluge prethodnih vlada, posebno one premijera Ivice Račana koja je 'otvorila naš europski put'. U ozračju 20. obljetnice donošenja Deklaracije o neovisnosti, posebnu je zahvalnost izrazio braniteljima koji su svoj život položili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Predsjednik je istaknuo da smo u protekla dva desetljeća uspješno rješavali brojne, često vrlo teške zadaće, od obrane i oslobođenja zemlje do izgradnje demokratskih institucija, ali, dodao je, bilo je i propusta i pogrešaka s kojima se sada učimo nositi. 'Zatvaranju očiju pred ratnim zločinima, kriminalnim dijelom pretvorbe i privatizacije te nepravdama svih vrsta - mora doći kraj', poručio je Josipović, dodavši da 'građani s pravom očekuju da europske vrijednosti, koje smo usvojili ispunjavajući kriterije za pristup EU, u punoj mjeri zažive u stvarnosti'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1.200 uzvanika Pogledajte tko je sve došao na domjenak kod Josipovića Slika nije dostupna Domjenak kod predsjednika Bebića nisu zvali na Predsjedništvo HDZ-a pa je jedini došao kod Josipovića

Na primanju su bili Jadranka Kosor, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Jasna Om

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene