Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zanimaju ga komentari

Bebić: Nitko neće odlučivati tko je moj prijatelj, a oni se poznaju u teškim situacijama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić, danas je novinarima komentirao svoju odluku da sudjeluje u jamčevini za bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Bebić je na novinarsko pitanje rekao da je Sanader njegov prijatelj pa smatra normalnim da je bio spreman pomoći. Smatra da time njegova funkcija nije kompromitirana, podsjećajući na članak Ustava koji kaže da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu"

'Jesam li ja ikad tvrdio da je netko nevin ili pravi? Jesam li tvrdio, sjećate li se? Nikad! Ni u javnosti, ni bilo kako. Međutim neće nitko odlučivati tko je moj prijatelj. A prijatelji se ocjenjuju u teškim situacijama, a ne kad je netko na vlasti pa ima 100 prijatelja, a zapravo nema ni jednoga', oštro je rekao Luka Bebić.

Upitan za komentare svojeg postupka unutar stranke, rekao je da ne zna kakvi su i da to nije ni važno. SDSS-ovac Milorad Pupovac komentirao je kako se od Bebića ništa drugo ni nije moglo očekivati jer, kako je rekao, predsjednik Sabora nikada nije krio prijateljstvo sa Sanaderom. No, za razliku od Bebića, Pupovac sudjelovanje u jamčevini, s obzirom na njegovu funkciju, smatra spornim.

Potpredsjednik sabora Vladimir Šeks nije želio ništa komentirati. 'Pitajte predsjednika Sabora', dobacio je novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene