Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje leži budućnost?

Bebić: BiH je nerješiv problem još od 1878.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sarajevskog skandala i krnje vlade bez legitimno izabranog predstavnika Hrvata dva HDZ-a, situaciju su prokomentirali predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Luka Bebić.

'Ma gledajte, ne BiH se htio miješati u unutarnji ustroj BiH, to mi nije na kraj pameti, međutim, od Berlinskog kongresa 1878. do danas, međunarodna zajednica zajedno s onima koji su odlučivali na našem prostoru, nije našla rješenje za BiH', rekao je Bebić.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari"

>> Skandal u BiH: 'U Sarajevu se dogodio klasičan državni udar'

Dodao je kako nikakve improvizacije ne mogu riješiti taj problem. 'Osim toga postoji jedna mogućnost stabilizacije. Stabilizacija se može i grafički prikazati na taj način da možemo ugodno i stabilno sjediti na stolici s tri noge, ali na dvije ili jednoj, teško možemo', zaključio je Bebić.

'Pratimo situaciju'

Smatra kako je situacija u BiH ozbiljna, ali i signal za preispitivanje odnosa na tim prostorima. 'Budućnost je u normalnim odnosima i da svatko bude zadovoljan, ili svatko podjednako nezadovoljan', rekao je Bebić.

Stanje u BiH komentirao je danas i predsjednik Josipović, koji je istaknuo kako njegove i izjave premijerke Jadranke Kosor reflektiraju stajalište državnog vrha prema stanju u BiH. 'Mi pratimo naravno što se tamo događa, dajemo punu podršku teritorijalnoj suverenosti i integritetu BiH te njezinom putu u atlantske integracije', poručio je Josipović.

'Nezadovoljstvo Hrvata u BiH imamo u vidu'

To će biti moguće, istaknuo je, ne samo ako BiH bude efikasna kao država, već i ako bude dom jednakopravnih naroda. 'Vidimo da sadašnji izbor vlade izaziva nezadovoljstvo hrvatskog stanovništva u BiH i mi to naravno imamo u vidu', rekao je na kraju predsjednik Josipović.

Josipović i Bebić nazočili su svečanosti obilježavanja 20. obljetnice osnivanja odreda Narodne zaštite RH, te su se prigodno obratili prisutnima. Događaj se održao u organizaciji Udruge dragovoljaca Narodne zaštite Domovinskog rata, pod visokim pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene