Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lagali da je pao kod bake

Bebi slomljena lubanja, nemarni roditelji skrivali istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11-mjesečni dječak zbog obiteljskog je zlostavljanja ili nezapamćenog roditeljskog nemara zaprimljen u bjelovarsku bolnicu s prijelomom lubanje i modricama po cijelom tijelu!

Taj stravičan događaj s početka ovog mjeseca potresao je liječnike i bolničko osoblje te je njihovom intervencijom i uključivanjem socijalnih radnika i policije nesretni dječak ipak spašen, odvojen od roditelja i udomljen u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici

Kako tvrde bjelovarski liječnici, sve je počelo kada je na dječji odjel Opće bolnice početkom mjeseca zaprimljen 11-mjesečni dječak s vidljivim ozljedama koje je , kako su kazali roditelji, zadobio prilikom pada dok ga je baka čuvala. Dječak je po tijelu imao modrice, a liječnici su, između ostalog, posumnjali da dijete ima i unutarnje ozljede glave. Pedijatri su odmah zatražili pomoć kolega s kirurgije koji su nakon detaljnog pregleda ustanovili kako ni godinu dana stari dječak ima prijelom lubanje.

'Roditelji su naknadno promijenili izjavu, rekavši kako je dijete ipak palo doma, a ne na čuvanju kod bake. Kako su postojale indicije da se radi o obiteljskom zlostavljanju, obavijestili smo policiju i Centar za socijalnu skrb. Očito je Centar poduzeo sve potrebne korake jer dijete nakon hospitalizacije nije otpušteno kući već je upućeno u zagrebački Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici. U trenutku otpuštanja iz bolnice dijete se osjećalo dobro i, srećom, najvjerojatnije neće imati nikakvih posljedica zbog spomenute ozljede', kazao je za Jutarnji list dr. Davorin Diklić, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar. Iako zbog tijeka kriminalističke istrage policija još ne može dati informacije, potvrdili su kako je iz bjelovarske bolnice u policiju stigla obavijest o teškoj tjelesnoj ozljedi 11-mjesečne bebe. Policija je odmah krenula u istragu nakon koje će, zajedno sa djelatnicima Centra za socijalnu skrb, izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Dječak se dobro oporavlja u Nazorovoj

Roditelji djeteta, kako saznaje Jutarnji list, 29-godišnji R.T. i njegova 28-godišnja nevjenčana supruga često mijenjaju adrese te ih na nekoliko posljednje navedenih u bjelovarskoj okolici nismo uspjeli pronaći. Njihov posljednji dom je skromna kuća u Gudovcu gdje, prema izjavama mještana, žive posljednjih godinu dana i gdje je navodno 11-mjesečni dječak ozlijeđen. No, baka nesretnog dječaka, majka R.T., nije znala nikakve pojedinosti te ju je šokiralo saznanje o teškim ozljedama svog unuka.

Prema posljednjim informacijama iz Zagreba, teško ozlijeđeni dječak dobro se oporavlja u zagrebačkom domu. 'Dijete je u dobrom stanju i izvan je životne opasnosti. Beba je kod nas oko tjedan dana, a koliko će ovdje ostati ovisi o bjelovarskom Centru za socijalnu skrb', rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma u Nazorovoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene