Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Podaci DZS-a

BDP u 2020. godini pao rekordnih 8,4 posto, zabilježen pad i u zadnjem kvartalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni zavod za statistiku objavio je kako je BDP u 2020. godini manji za 8,4 posto u odnosu na 2019.

Bruto domaći proizvod u četvrtom je tromjesečju 2020. realno manji za 7,0 posto u odnosu na isto tromjesečje 2019. godine, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Kad se promatra cijela godina, prva procjena pokazuje da je BDP u 2020. realno manji za rekordnih 8,4 % u odnosu na 2019.

Prva procjena, prema originalnim podacima, pokazuje da je tromjesečna bruto dodana vrijednost (BDV) u četvrtom tromjesečju 2020. realno manja za 5,8 % u odnosu na isto tromjesečje 2019.

Na pad BDV-a utjecao je znatan pad realne dodane vrijednosti u djelatnosti Trgovina na veliko i na malo, prijevoz i skladištenje, smještaj, priprema i usluživanje hrane.

Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno razdoblje pokazuje pozitivnu stopu promjene od 2,7 %, a u odnosu na isto tromjesečje 2019. realno je manji za 7,1 %.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene