Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O dvojezičnosti

Bauk: Vukovar će primjenom hrvatskog zakona postati još više hrvatski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojezičnost u Vukovaru jamči ustavni zakon o nacionalnim manjima, a on se mora poštovati - poruka je Vlade, ali i predstavnika Srba u Saboru.

Dvojezičnost je omogućila činjenica da u Vukovaru po posljednjem popisu stanovništva živi više od 34 posto Srba, što znači da jednu trećinu stanovništva čine predstavnici jedne manjine.

'Država je tu da bi primjenjivala zakone. Vukovar će primjenom još jednog hrvatskog zakona postati i više hrvatski nego što je bio do sada', kazao je ministar uprave Arsen Bauk.

>>
Prosvjed protiv ćirilice u Vukovaru: Okupilo se više od 20.000 ljudi

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu"

'Dvadeset godina nakon rata ne možemo ratovati, ne možemo tražiti izliku jednom kad su izbori, pa kad je popis stanovništva, pa kad je primjena zakona', kazao je saborski zastupnik Milorad Pupovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene