Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao mail

Bauk predlaže da se sjednica DSV-a održi u Saboru: Biraju se čelnici dva zagrebačka suda i Visokog kaznenog suda RH

Arsen Bauk
Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr
Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk poslao je mail u Ministarstvo pravosuđa u kojem je predložio da se Državno sudbeno vijeće, čija je sjednica najavljena za 31. ožujka, sastane u Hrvatskom saboru.

"Hrvatski sabor tada ne zasjeda, moguće je održati sjednicu na kojoj je najavljen dolazak većeg broja novinara u puno povoljnijim epidemiološkim i tehničkim uvjetima. Naime, dvorana Ivan Mažuranić opremljena je za održavanje sjednica i uživo i putem veze, a veća je i prostranija od dvorane Vidikovac u zgradi Ministarstva pravosuđa", poručio je Bauk u mailu.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Sabor Izvanredna sjednica Oporba zaključkom traži smjenu uprava svih odgovornih za aferu "plin za cent"

Napominje i kako je je prostor u Saboru funkcionalniji jer postoje i novinarske sobe za akreditirane novinare.

"Također, smatram da je zbog ravnoteže između tri stupa vlasti primjerenije da tehničku potporu radu stručne službe Vijeća daje izvršna, a radu DSV-a na sjednicama daje zakonodavna vlast", poručuje Bauk i dodaje kako bi se održavanjem sjednica u zgradi Sabora poslala "snažna poruka otvorenosti i transparentnosti rada vijeća".

Na dnevnom redu sjednice Državnog sudbenog vijeća 31. ožujka je odlučivanje o prijedlogu predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana koji je zatražio da se suci tog Županijskog suda Zvonko Vekić i Darko Krušlin privremeno udalje od obavljanja sudačke dužnosti nakon što je ih je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić optužio za korupciju. 

Članovi DSV-a obavit će razgovore i s kandidatima za predsjednika Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Županijskog suda u Zagrebu i Visokog kaznenog suda RH te ih imenovati na funkcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene