Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri od pet

Bauk odgovorio MOST-u: 'MOST će morati naći drugi izgovor u što ne sumnjam...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je MOST na Facebooku objavio kritiku protivljenju ukidanja plaće zastupnicima koji više ne obnašaju mandat, Arsen Bauk ih je podsjetio da su prozvali pogrešnih pet ljudi.

'Ako me sjećanje ne vara 4 od 5 navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći drugi izgovor u što ne sumnjam...', napisao je zastupnik SDP-a u Saboru, Arsen Bauk na svojoj Facebook stranici.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Bauk se ovime osvrnuo na prozivku iz MOST-a da je zbog pet zastupnika propalo smanjenje benificija saborskim zatupnicima, šo su inicirali iz MOST-a.

Netom prije, oni su na Facebooku također objavili status: 'Napada nas se iako jedino MOST nezavisnih lista ima namjeru ukinuti privilegije i ‪#‎BašZato‬ smo poslali Zakon u proceduru. Petero zastupnika je odmah nakon prve sjednice, dakle nakon samo dva dana zastupničkog mandata, podnijelo zahtjev za 6 plus 6 čime su preduhitrili donošenje Zakona i onemogućili njegovu primjenu na ovaj saziv Sabora.

I tko je tu kriv, Most ili zastupnici Koalicija Hrvatska raste koji su se u pregovorima složili sa ukidanjem privilegija a onda požurili ostvarit prava prije donošenja Zakona?!

Prijedlog ćemo i dalje snažno zagovarati, a tek sad ide i prijedlog za rezanje plaća zastupnicima', stoji na Facebookovoj stranici MOST-a.

Podsjetimo, Most je jučeru objavio da su zastupnici HDZ-a i SDP-a zaustavili prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika, istaknuvši kako je Most 'ispunio svoje obećanje zatraživši izmjenu', no te su tvrdnje dočekane s brojnim negativnim komentarima.

Obećali su da će se zalagati za promjenu zakona za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. No, građani koji su se javili na Mostov facebook nisu baš oduševljeni takvim pojašnjenjima i obećanjima, već su Mostovce zasuli kritikama. 'Vi jadni ne možete ništa, a teška srca ćete biti kolateralna žrtva sa svim beneficijama. Što je s obećanjem 'nadzirat ćemo strogo provođenje reformi, a čim se ne budu provodile idemo na nove izbore'? Pojeo vuk magare?', komentirao je jedan građanin.

Drugi ih je upitao 'Mostovci imate li vi imalo srama', dok je treći izrazio žaljenje što je glasovao za njih, tvrdeći da su 'postali isti oni protiv kojih su se borili'. Četvrti im pak poručuje da bi 'mogli to provesti da zaprijetite izlaskom iz koalicije s HDZ-om. Ali nećete! Ajde, novi izbori'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene