Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Karamarku

'Nije ovdje problem odnos Hrvata i Srba, nego HDZ-a sa samim sobom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Arsen Bauk reagirao je na zahtjev HDZ-a za moratorijem na uvođenje ćiriličnog pisma u ravnopravnu službenu uporabu u Vukovaru.

Ministar uprave, Arsen Bauk je kazao kako članak 8. Ustavnog zakona govori o potrebi da se zakon tumači u svrhu poštivanja pripadnika nacionalnih manjina, u svrhhu solidarnosti, razumijevanja između nacionalnih manjina i hrvatskog naroda te da će, u skladu s time, Gradsko vijeće grada Vukovara ocijeniti koja su to mjesta i na na koji će naćin to biti provedeno.

>>
Karamarko: Uvođenje ćirilice treba odgoditi, Vukovar je izmučen grad

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio na optužbu Karamarko o Pupovcu: Vjerojatno se zbunio ili nešto nije shvatio Slika nije dostupna dvojezičnost DOKUMENTI IZ VLADE 2009: Karamarko podržao prijedlog za dvojezičnost u Vukovaru!

'Nisam siguran da bi u smislu poštivanja, razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga bilo da se cijeli grad i u cijeloj mjeri iskljuci iz primjene dvojezicnosti.Tu bih prije rekao da ovdje nije problem odnosa Hrvata i Srba, nego Hrvata i Hrvata i to prvenstveno HDZ-a sa samim sobom.Onog HDZ-a koji je bio 2009. i ovog HDZ-a koji je sada', kazao je Bauk.

Na HDZ-ov zahtjev je reagirao i Milorad Pupovac koji je kazao:'Ili to više nije isti HDZ ili HDZ nastoji Hrvatskoj za koju smatra da je najzaslužniji za njezino stvaranje stvoriti probleme koji mogu biti veoma ozbiljni i koji mogu postati takvi da izađu izvan naših granica, a to onda nije ozbiljna i državotvorna politika'.

Podsjetimo, na konferenciji HDZ-a na temu 'Dvojezičnost u Vukovaru', Tomislav Karamarko je kazao kako njegova stranka podržava branitelje i građane Vukovara te kako treba odgoditi uvođenje dvojezičnosti jer smatra kako je to nepotrebno te da izaziva negativne reakcije.

'HDZ nije za to da se ustavni zakon ne provodi, ali ako se provodi treba ga provoditi doslovno', rekao je Karamarko i pozvao se na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene