Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano povodom obljetnice mirne reintegracije

Bauk: Dvojezični natpisi bit će postavljeni u primjerenom roku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je u Vukovaru da će ploče s dvojezičnim natpisima na javnim ustanovama u tome gradu biti postavljene 'u primjerenom roku i na odgovarajući način'.

'Nema potrebe ništa požurivati. Država ima svoje institucije, zakone i one koji su odgovorni da se ti zakoni provode', izjavio je Bauk, koji je u Vukovaru bio na svečanosti u povodu 15. obljetnice završetka procesa mirne reitegracije.

Na ocjenu novinara kako je dio braniteljskih udruga bio uvjeren da će prve ploče s dvojezičnim natpisima u Vukovaru biti postavljene već danas, Bauk je odgovorio kako bi bilo neodgovorno od države da 'skrivećki provodi svoje zakone'. 'Kada to bude napravljeno, bit ćete obaviješteni i pozvani', poručio je Bauk novinarima i napomenuo kako se svaki zakon može provoditi i promijeniti.

>>
Udruga ratnika: Postavljanje dvojezičnih napisa čin veleizdaje

Po njegovim riječima, 'ako ima inicijativa za promjenu nekog zakona, mjesto za to je Hrvatski sabor, a što se tiče izvršne vlati, ona je po Ustavu dužna provoditi zakone'.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) koje se brine o zaštiti interesa srpske nacionalne manjine u hrvatskome Podunavlju Dragan Crnogorac izjavio je novinarima kako ne vidi razloge zbog kojih bi se odgodilo uvođenje dvojezičnosti u Vukovar. 'Poštujem zakone i očekujem da ih poštuju i drugi', rekao je Crnogorac u izjavi novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve u skladu s Ustavom Bauk: Događaji u Vukovaru politički su motivirani Slika nije dostupna Bijes u Vukovaru Ministar uprave s detaljima postavljanja dvojezičnih natpisa u Vukovaru - nije upoznat

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene