Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U uporabi od ljeta

NAKON 40 GODINA ČEKANJA Konačno dobili 7 milijuna kuna vrijednu opremu za pomoć najtežim pacijentima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedina barokomora u Hrvatskoj u kojoj će se moći obavljati manji kirurški zahvati i zbrinjavati najteži pacijenti sa višestrukim ozljedama - ona u Rijeci, do ljeta bi trebala početi s radom.

Na spomen barokomore većina ljudi prvo pomisli na unesrećene ronioce. 'Ronioci neće biti naši najčešći pacijenti. Međutim za ronioce hiperbarična komora je jedini lijek i kao takva im je izuzetno bitna', rekao je dr. Igor Barković, internist pulmolog KBC Rijeka.

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

To je jedina barokomora u Hrvatskoj u kojoj će se moći obavljati manji kirurški zahvati i zbrinjavati najteži pacijenti sa višestrukim ozljedama. Umjesto stolica vrlo lako unutra uđe bolnički krevet. 'Bit ćemo u mogućnosti zbrinjavati sve pacijente čak i one najteže, politraumatizirane vitalno ugrožene, znači traumama glave', rekao je dr. sc. Marin Marinović, traumatolog iz KBC-a Rijeka. Što je rijetkost i u regiji pa već ima interesa pacijenata i iz susjednih država.

'Već se javljaju pacijenti iz šire regije, od same Rijeke pa evo čak neki dan jedna pacijentica koja je kontaktirala iz Slovenije', dodao je Marinović. U ovoj će barokomori raditi medicinski tim sastavljen od posebno obučenih liječnika i tehničara.

'Najčešće će tu biti svi oblici sporo zacjeljujućih rana, to će nam biti kruh svagdašnji, najveći broj pacijenata. Ali tu imamo i upalne bolesti crijeva, zatim iznenadnu gluhoću, iznenadnu sljepoću', rekao je Barković.

Nakon 40 godina čekanja Rijeka i Hrvatska napokon su dobile gotovo sedam milijuna kuna vrijednu opremu u vlasništvu jedne državne bolnice gdje će se pomagati najtežim pacijentima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene