Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna o čemu se radi

Barišić o povlačenju izložbe o Ani Frank: "Bilo bi mi vrlo neugodno da se tako nešto dogodilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je zatražio stanku u Saboru zbog povlačenja međunarodne izložbe o Ani Frank u tehničkoj školi u Šibeniku.

Iako je izložba do sada prikazana u 40-ak zemalja, ravnatelju škole je zasmetao dio koji osim stradanja židovske djevojčice prikazuje stradanja tijekom holokausta u Hrvatskoj u vrijeme NDH, a nema nikakve informacije o zločinima u komunizmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA Negiranje zločina dovodi do novih stradanja: Zašto Plenković još uvijek nije održao sastanak oko zabrane ustaškog pozdrava? Slika nije dostupna Zbog simpatija prema ustašama Centar Simon Wiesenthal poziva državni vrh: "Jasno se distancirajte od opasnih i odbojnih pogleda Ruže Tomašić"

"Autor hrvatskog dijela izložbe Miljenko Hajdarović pokazao je i nedavne ratove na ovim prostorima pa tako i Domovinski rat. Prije svega kroz stradanja djece. Ali ravnatelju Belamariću smetalo je tih 6 hrvatskih panoa. Njemu je smetalo to što su ustaše na njima prikazane kao koljači i kao oni koji su djecu ubijali izgladnjivanjem", kazao je u Saboru Nenad Stazić (SDP).

Priopćenjem se oglasio organizator izložbe, žale zbog situacije u Šibeniku. Bili su spremni na kompromise oko ostanka izložbe, ali je, kažu, njihovo rješenje odbijeno te je ravnatelj Belamarić ostao pri zahtjevu za uklanjanjem posljednjih šest panoa. Budući da je tema putujuće izložbe podizanje svijesti o Drugom svjetskom ratu i njegovu značenju za druge zemlje u Europi, izložbu su, kažu, povukli. Najnoviji problem povezan s njegovim resorom komentirao je iz Splita ministar obrazovanja Pavo Barišić.

"Oprostite, nisam upoznat s detaljima prema tome ne mogu Vam dati odgovor na to. Naravno da bi mi bilo vrlo neugodno da se tako nešto dogodilo, ali ne mogu vam reći što se dogdoilo točno", poručio je Barišić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene