Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Očekuje se rast na plus 750

Baranju očekuje vodeni val i rast Dunava na plus 750 cm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je situacija u Baranji zbog visokih voda pod nadzorom, između petka i nedjelje očekuje se veliki vodeni val Dunava iz susjednih država, koji bi razinu te rijeke kod Batine u Baranji moga podići do plus 750 cm, doznaje se od Zorana Đurokovića, direktora Hrvatskih voda Osijek.

Vodostaj Dunava kod Batine danas u 13 sati iznosio je plus 620 cm, dodao je. Podsjetio je kako je najveći vodostaj Dunava kod Batine do sada izmjeren tijekom velikih poplava u Baranji 1965. godine i tada je iznosio plus 790 cm.

Pročitajte i ovo Josip Đurković o suši Velike suše Alarmantna situacija u Slavoniji, otkazuju kruzeri, ribe se ne mrijeste: "Nedostaju nam količine snijega u Alpama" Slika nije dostupna Vrhunac idućeg vikenda Vodeni val: Dunav porastao za pola metra

Danas je vojska povučena s ugroženih vodenih područja u Baranji, a sve se organizira u slučaju potrebe velike intervencije kada u Dunav kod Batine stigne veliki vodeni val, istaknuo je direktor Hrvatskih voda Osijek Zoran Đuroković. Vodostaj Drave kod Osijeka danas u 13 sati iznosio je plus 320 cm, a sutra se očekuje porast do plus 350 cm, kada se proglašavaju redovite mjere obrane od poplave, kazao je Đuroković.

>> Voda se povlači, a štete postaju sve vidljivije

Za sada su najugroženija neka područja Valpovštine jer rijeka Drava ne može povući svu vodu koja je došla, pa su se izlile rijeke Karašica i Vučica u odvodne kanale, a poplavljeni su i podrumi kuća te brojna dvorišta. Posebno je teško u Ladimirevcima i Podgoraču. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić posjetio je općinu Podgorač, gdje se zbrajaju štete, koje će, kazao je, biti ogromne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene