Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je pitanje vremena

Ovo će biti pravi šok za stanovnike Zagreba: Bandić uvodi naplatu parkiranja u cijelom gradu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se pita zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, parking bi se uskoro mogao naplaćivati u cijelom gradu, a ne samo u dosadašnjim zonama.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za Media servis pojasnio je namjeru Gradske uprave prema kojoj će uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu "sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane".

Pročitajte i ovo Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking Slika nije dostupna "DRAGE ZAGREPČANKE I ZAGREPČANI..." Novi potez Milana Bandića: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova u Zagrebu bit će besplatno dok se epidemiološka situacija ne normalizira

Bandićeva logika u tom pogledu uporište traži u "ravnopravnosti" onih koji "kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto te onih koji parkiraju na javnim površinama''.

"Ne možemo imati građane prvog i drugog reda", kaže Bandić. Dodaje kako su parkirna mjesta skupa i koštaju grad, u smislu njihova održavanja.

Novost isto tako stiže i iz ZET-a, koji planira uvođenje novih cijena karata. Tako će Zagrepčani uskoro moći kupovati i karte za vožnju od sat vremena, po cijeni od šest kuna (uz postojećih 30 minuta za četiri i 90 minuta za 10 kuna). Iako nije potvrđeno službeno, dosadašnje karte od 4 kune, između redaka se može iščitati, najvjerojatnije će biti ukinute. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene