Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zločine ne treba minizirati'

Bandić u Jasenovcu: Hrvatski antifašizam je civilizacijski doseg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u nedjelju u Jasenovcu, na obilježavanju 70. obljetnice proboja zatočenika ustaškog logora, kako je hrvatski antifašizam civilizacijski doseg, te kako bi bilo iluzorno minimizirati ustaške zločine.

"Hrvatski antifašizam je civilizacijski doseg. U 2015. godini je suvišno govoriti o tome, a minimizirati zločine ustaštva, nacista i fašista bilo bi iluzorno. U Hrvatskoj nema ozbiljnijeg pojedinca koji politički misli dobro zemlji, kao ni skupine kojima bi trebalo to obrazlagati", izjavio je Bandić novinarima.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

Naglasio je kako su predstavnici Grada Zagreba došli u Jasenovac odati počast žrtvama nesagledivog zločina koji se dogodio u jasenovačkom logoru, istaknuvši kako Zagreb nije samo riječima, nego i djelima učinio puno da se to ne otrgne zaboravu.

'Tko ne razumije temelje suverenosti neka javno zatraži unošenje NDH u Ustav'

I predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor kazao je kako uvijek treba podsjećati na te strahote kako se one nikada više ne bi ponovile. "Svake godine sam ovdje i dođem odati počast svim žrtvama, jer je jedna žrtva previše, a 80 tisuća je zastrašujuća", rekao je.

Potpredsjednik Gradske skupštine i čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ja za žrtve jasenovačkog logora rekao kako su se borile za slobodu stvaranja čovjeka, jer je neslobodan čovjek zatočenik režima i ne može stvarati. "Hrvatska priča je priča o slobodi. U svim ratovima krvavo se izborila za slobodu i ovo je prilika da se osude svi oni koji koketiraju s fašizmom", poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene