448369
448369
448369
448369
448369

Bandić poručio: Čuvajte račune od udžbenika, sve ću vam vratiti kad postanem premijer

  • , 30.08.2016., 10:52
  • Autor:
  • komentara

Milan Bandić, kandidat za premijera iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti poručio je roditeljima školske djece da sačuvaju račune jer će im ako dođe u Banske dvore vratiti novac.

 
 
 
 
Bandić o udžbenicima (Video: Vijesti Nove TV)
Bandić o udžbenicima (Video: Vijesti Nove TV)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Milan Bandić iz 'Koalicije za premijera' u kojoj su osim stranke Bandić Milan 265 – Stranka rada i solidarnosti, ujedno i Narodna stranka – Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno, danas je na konferenciji za novinare poručio da će vratiti novac za školske udžbenike kupljene za nadolazeću školsku godinu, ukoliko postane premijer.

Na konferenciji je govorila i Jelena Pavičić Vukičević koja je na izbornoj listi 'Koaliciji za premijera', kazavši da je obveza društva omogućiti djeci besplatno obrazovanje. Usporedila je odlazak djece u školu bez udžbenika s kirurgom koji na operaciju odlazi bez skalpela i s pekarom od kojeg tražimo da ispeče kruh, a da mu ne damo brašno.

'Cijelo društvo bi se trebalo potruditi da naša djeca dobiju svoj kruh u ruke, svoje zvanje tako da im se omogućuje besplatne udžbenike za obrazovanje i osnovno i srednjoškolsko', kazala je Pavičić Vukičević.

Bandić se osvrnuo na argument koji političari iz Vlade često daju, a to je da 'nema novaca'. 'Kažu da nema novaca. Od 100 kuna u Hrvatskoj, figurativno govorim, 6 kuna pripada gradu Zagrebu. Kako to Zagreb ima za besplatne udžbenike, a Hrvatska nema? Novca ima samo ih treba drugačije rasporediti. Novca ima, samo treba biti sposoban odrediti prioritete', zaključio je Bandić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se