Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladno do kraja tjedna

Stigao val hladnoće: Temperature padaju i do -15, ne krećite na put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolozi najavljuju vrlo hladno vrijeme do kraja tjedna. Već od jutra bit će osjetno hladnije.

Meteorolozi najavljuju još niže temperature za iduće dane, počevši već od ove noći. Prijepodne će na istoku i jugu zemlje još biti djelomice sunčano, dok u zapadnim krajevima već može biti više oblaka. Moguć je i snijeg, a na sjevernom Jadranu očekuje se i kiša i snijeg.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

>> Očišćene glavne zagrebačke prometnice

>> Nevrijeme ne staje: Pada snijeg i puše olujna bura, ne krećite na put!

Od jutra će biti i iznimno hladno, temperatura će se u ununtrašnjosti spustiti barem do -10, a ponegdje možda i do -15 stupnjeva. Na Jadranu, na sjevernom dijelu bit će malo ispod nule, dok će se u Dalmaciji mjeriti većinom koji stupanj iznad. Poslijepodne će na kontinentu uglavnom prevladavati oblačno, povremeno uz snijeg - u središnjim krajevima većinom slab, dok ga u Slavoniji može biti nešto više. I najviša dnevna temperatura bit će niska, većinom između -4 i nula stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj će se tijekom dana stvoriti i novi snježni pokrivač, a i ovdje će biti dosta hladno.

U isto vrijeme, na sjevernom Jadranu će biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom i snijegom. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će od 4 do 7 stupnjeva. I u Dalmaciji promjenjivo oblačno s kišom, na sjevernom dijelu mjestimice i snijegom. Puhat će slab do umjeren vjetar; većinom istočni, na jugu jugo. Pri tom temperatura može porasti i do 10 stupnjeva.

>> I Dalmacija na udaru zime: Orkanska bura rušila stabla i stupove

Idućih dana vrijeme će biti djelomice sunčano, uglavnom suho i vrlo hladno. U utorak još postoji mogućnost i za tek malo snijega. Noću, temperatura i do -15, a i danju će većinom biti ispod nule. I na moru će sredinom novog tjedna biti djelomice ili možda pretežno sunčano. U utorak i ovdje ima šanse za još malo kiše ili snijega. Puhat će bura, a zadržat će se i hladno.

Temperature u minusu mogle bi potrajati čak do petka, tako da će se snijeg koji je napadao u unutrašnjosti zadržati na tlu, a koji je djelomice u nedjelju navečer ponovno počeo padati. Zbog svega nevedenog, u HAK-u upozoravaju na skliske ceste i pozivaju građane da ne kreću na put ako baš ne moraju.

Bandić: Pomoći ću pojesti snijeg do ujutro

Gradonačelnik Bandić komentirao je pozitivno rad zagrebačke zimske službe, na koji je dio građana imao primjedbe, rekavši kako je u 12 sati napadalo 40 cm snijega, te kako su postojali obrisi elementarne nepogode, ali da to nije bio problem. Tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana čišćeno je 2.500 kilometara zagrebačkih cesta i potrošeno nekoliko tona soli.

Bandić je rekao i kako 'trebaju pojesti snijeg kod javnih ustanova do ujutro' te da će im on u tome pomoći. Dodao je i kako su si postavili ljestvicu visoko kao Blanka Vlašić. Gradonačelnik je zahvalio svima, a posebno djelatnicima koji su od jutra do mraka čistili ulice.

>> HAK upozorava: Ne krećite na put bez potrebe

Šef Zagrebačkog holdinga, Ivo Čović, rekao je kako nitko do sada nije imao toliko iskustva s takvim količinama snijega u samo 12 sati. Ustvrdio je i kako su pri čišćenju uočene neke greške koje će se nastojati popraviti ubuduće. Naime, događalo se da ralice bacaju snijeg na tramvajsku prugu zbog čega su niskopodni tramvaji imali problema s prometovanjem.

Alen Gospočić, direktor, Zagrebačkih cesta, rekao je kako je 208 ekipa radilo od 0-24 te kako znaju da je u gradu nastao kolaps, ali da su sve službe dale sve od sebe.

Svoje fotografije snijegom zametene Hrvatske šaljite na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene