Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao joj!

Bandić o smrtnoj opasnosti za Milanovića i Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik tvrdi da inicijativu nije podržao svjetonazorski već programski te da će na parlamentarne izbore izaći samostalno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao je danas referendum 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' te poručio da svaki razuman čovjek ovakav referendum mora podržati. Iako je ranije pozvao i zaposlenike gradske uprave da podrže inicijativu i ne zaborave osobnu iskaznicu i OIB, sam ih je zaboravio.

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Gordan Maras Najavio Gordan Maras Zagrebački SDP pokreće referendum za opoziv Bandića: "Nemamo više vremena"

U ime obitelji: 'Skupili smo 150.000 potpisa'

'Ovaj referendum podržavam jer sam sam isto primjenio prije četrnaest mjeseci na izborima za Gradsku skupštinu. I dobio sam glasova više od dvije najveće stranke zajedno baš zato jer se glasalo za ime i prezime. Nikad Milanović i Karamarko neće ovo podržati jer je to smrtna opasnost za obojicu. Ugrožava njihovu moć i poziciju unutar stranaka', kazao je Bandić. Najavio je da će na parlamentarne izbore izaći samostalno s listom po uzoru na onu što ju je imao za zagrebačku Skupštinu.

Markić: SDP i HDZ pokušavaju spriječiti građane da se izjasne o referendumu

'Ovo je neposredna demokracija, budućnost političke scene i preduvjet moderne Hrvatske i depolitizacije izvršnih funkcija', ocijenio je najavljujući da neće koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om. Čestitao je Željki Markić što će oslabit 'političku oligarhiju', a na pitanje o podršci Grada Zagreba kazao da za provedbu referenduma nije dao financijaku potporu već pokroviteljstvo, dok je udruzi 'U ime obitelji' dao 120 tisuća kuna i prostor kao i ostalima.

'Ne podupirem referendum svjetonazorski već program. A iz gradskog proračuna devet milijuna kuna dobije 400 udruga, od GONG-a do zaštitnika ptica selica', kazao je Bandić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene