Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb grad znanja

Bandić: Od iduće godine besplatni udžbenici za zagrebačke srednjoškolce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ja kad nešto kažem to i napravim, rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će od iduće godine svi srednjoškolci u Zagrebu imati besplatne udžbenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šokantna snimka Užas u zagrebačkoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, slijedi mu otkaz Opojna sredstva u školi - 2 Tko je odgovoran? Učenici se drogirali za vrijeme nastave, pronašli im opasne opijate: "Po meni 99 posto odgovornosti snose roditelji"

'Ja kad nešto kažem to i napravim, budite sigurni da ćemo iduće godine osigurati sredstva za besplatne udžbenike svim srednjoškolcima. Ja se nadam da ovi iz državne razine to čuju, da ponovno vrate besplatne udžbenike za osnovne škole i da nađu sredstva ne samo za (udžbenike) osnovnih škola nego i srednjih', poručio je Bandić.

Rekao je kako će iduće godine uvesti besplatne udžbenike za sve srednjoškolce u Zagrebu, jer bez osnovne škole ste nepismeni totalno, a bez srednje škole ste polupismeni. 'A grad Zagreb želi biti uistinu grad znanja jer ima ona stara narodna poslovica - 'Dajte mi znanje, dat ću vam imanje', istaknuo je.

Sukob interesa: Bandić i Visković kažnjeni s 15.000, a Šundov s 30 tisuća kuna

Pojasnio je kako je znanje sve, grad Zagreb kao 28 europska metropola i Hrvatska koja je formalno stupila u članstvo EU kao 28 zemlja, bez znanja nema što raditi u Europi. 'Prema tome, to je prvi prioritet svih prioriteta. Znanje, talent i vizija su tri središnje točke hrvatskog društva, a bez obrazovanih ljudi nema napretka nigdje, a još manje u Europi', istaknuo je Bandić.

Novinarima je rekao da za sada svi osnovnoškolci u gradu Zagrebu, njih preko 60.000 ima besplatne udžbenike, a ove godine će besplatne udžbenike imati i srednjoškolci roditelja koji imaju treće i sljedeće dijete te sve ranjive skupine.

ZET više nije dio Zagrebačkog holdinga!

Bandić je rekao da je jučer uputio poziv načelnicima općina u poplavljenim područjima da im iskažu svoje potrebe za udžbenicima učenika osnovnih škola. Rekao je kako računaju da će im grad Zagreb poslati oko 1000 do 1500 kompleta udžbenika. Kad nabavljamo 60.000 kompleta besplatnih udžbenika za zagrebačke osnovnoškolce doštampati ćemo i onoliko udžbenika koliko bude trebalo za osnovnoškolce poplavljenih područja, rekao je Bandić novinarima nakon što je na Trgu kralja Tomislava otvorio manifestaciju 'Dani zagrebačkih trešanja'.

'Skinut ću se gol na Trgu bana Jelačića ako se ispostavi da sam u krivu'

Rekao je kako grad Zagreb pomalo osvaja i titulu grada trešnje i jagode. Izrazio je zadovoljstvo da se iz godine u godinu povećava broj uzgajatelja kvalitetnih trešanja, te rekao da će Grad Zagreb kao i do sada omogućiti dovoljno mjesta da prodaju ono što proizvedu. Pohvalio se da je i sam zasadio 20 stabala trešanja, pa će se sljedeće godine i njegove trešnje naći na zagrebačkim štandovima.

Zagrebačke trešnje se do 30. lipnja mogu kupiti na 11 lokacija u Zagrebu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene