Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi direktori Holdinga

Bandić očekuje smanjenje cijena nekih komunalnih usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da od uprave Zagrebačkog holdinga i novih direktora, čija su imena jučer službeno objavljena, očekuje efikasnost i djelotvornost te bar malo smanjenje cijena komunalne usluge.

'Sada je podvučena crta i od direktora, koje je izabrao predsjednik uprave Slobodan Ljubičić, očekujem bolje rezultate i makar malo smanjenje cijene neke komunalne usluge', izjavio je Bandić novinarima u Staroj gradskoj vijećnici, nakon svečanosti dodjele nagrada 'Luka Ritz'.

Istaknuo je kako očekuje da direktori budu efikasniji i djelotvorniji te da rade 'brže i bolje' - da građani na vrijeme dobiju komunalnu uslugu, da ta usluga bude ista ili malo bolja te da njihove cijene "ne idu gore nego malo dole".

Bandić je ponovio je da ga posebno veseli što među novim direktorima ima više žena. 'To znači da me gospodin Ljubičić poslušao. I to je dobro', dodao je.

Na pitanje o mogućoj promjeni imena Trgu maršala Tita odgovorio je kako u gradu i državi ima važnijih problema od mijenjanja imena ulica i trgova.

'To je osjetljivo političko pitanje i o tome ne može odlučiti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova, gradonačelnik ili Gradska skupština', rekao je Bandić i naglasio da je, ako netko bude inzistirao na tome, jedini način i pravi put da odluče građani Zagreba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein" Slika nije dostupna 'Za grad' 'Zagrebu za rođendan želimo transparentnu vlast'

>>Bandić: Ne dijelim gradske prostore po svjetonazoru

'Za to ću se zalagati ako budem pod presingom, no mislim da imamo puno važnijih stvari u gradu i zemlji za riješiti', rekao je Bandić.

Povodom obljetnice oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača iz haaškog zatvora, gradonačelnik Bandić rekao je kako su o tome zajednički sanjali otkako su otišli u Haag, sve do povratka u Hrvatsku.

'O tome smo sanjali otkako su otišli. Sa svojim prijateljima sam bio i onda kada je to bilo opasno, no o tome se ne govori. Hvala Bogu da su danas tu, da smo pobijedili u obrambenom, Domovinskom ratu i da je skinuta stigma o zločinačkom pothvatu', izjavio je Bandić novinarima.

Poručio je kako je sada glavna zadaća okrenuti se budućnosti, hrvatskom gospodarskom i demokratskom prosperitetu.

'To je naša zadaća', rekao je, 'a o nekim stvarima, kad su u pitanju generali, moji prijatelji, nikad neću progovoriti i to će sa mnom otići u grob. No, kad je bilo najteže, bili smo zajedno i to je najvažnije', istaknuo je Bandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene