447670
447670
447670
447670
447670

Bandić o srbijanskom zakonu o jurisdikciji: Odgovoriti istom mjerom

  • , 23.08.2016., 17:52
  • Autor:
  • komentara

"Smatram da ako jurisdikcija Srbije zadire u hrvatski pravni sustav na način da naše branitelje mogu loviti lasom i privesti pravdi kako oni to tumače, onda isto treba učiniti i Hrvatska", istaknuo je Bandić.

 
 
 
 
Milan Bandić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić izjavio je u utorak da bi prioritet Hrvatske trebao biti ukidanje Zakona o univerzalnoj nadležnosti, koji omogućava Srbiji da "hrvatske branitelje lovi lasom", a ako Srbija na to ne pristane, istaknuo je, Hrvatska bi trebala uzvratiti istom mjerom.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Što se tiče odnosa Srbije i Hrvatske po pitanju Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, smatram da ako jurisdikcija Srbije zadire u hrvatski pravni sustav na način da naše branitelje mogu loviti lasom i privesti pravdi kako oni to tumače, onda isto treba učiniti i Hrvatska", istaknuo je Bandić u razgovoru s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata 'Dr.Franjo Tuđman', priopćeno je iz stožera Koalicije za Premijera.

O problemima hrvatskih branitelja te aktualnim odnosima Hrvatske i Srbije vezano za srbijanski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji, Bandić je s Dečakom razgovarao zajedno sa svojim koalicijskim izbornim kandidatima Miodragom Demom i Marijanom Tomuradom.

"Mi nismo nikoga napadali i na tom tragu treba biti odlučan. Zakoni postoje da služe ljudima, da vrijede za sve jednako, ali i da se mijenjaju. Do svega toga naravno nije trebalo doći, no ako to žele onda će to imati“, poručio je Milan Bandić.

Dečak je naglasio kako je iznimno zadovoljan odgovorima koje Koalicija za Premijera, predvođena Milanom Bandićem, daje na sva pitanja o braniteljima i njihovim problemima.

„Gospodin Bandić živi braniteljski život i zna sve o problemima branitelja. To dokazuje već punih 16 godina u Zagrebu. Drago nam je da je stao na našu stranu što se tiče stava o ovoj nesretnoj jurisdikciji i vjerujem da će Bandić nakon izbora biti važan čimbenik u hrvatskoj politici“, rekao je Dečak.

Brigadir Miodrag Demo, nositelj liste Koalicije za Premijera u 6. izbornoj jedinici, pozvao je sve hrvatske branitelje na zajedništvo te im poručio da ne dopuste da ih politika dijeli.

"Oko 50.000 branitelja je umrlo nakon rata, a u ovoj godini njih oko 1000. O tome trebamo brinuti, o zdravlju branitelja, socijalnim pitanjima, njihovoj djeci. Moramo ih zaštititi od bilo kakvog progona. Zato kažem, nema Srbiji u Europsku uniju dok ne povuče taj Zakon. Naravno, uvijek je otvorena mogućnost diplomatskog rješenja, odnosno zajedno sjesti za stol i pokušati riješiti sve probleme”, dodao je Demo.

Miodragom Demom, prvim kandidatom Koalicije za Premijera u VI. Izbornoj jedinici te Marijanom Tomuradom, kandidatom koalicije u II. izbornoj jedinici danas je razgovarao s Đurom Dečakom, predsjednikom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata 'Dr.Franjo Tuđman', priopćeno je iz Bandićeva stožera. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se