Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Nisam ja Batman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na upit novinara o prijetećem pismu koje je dobio predstavnik stanara Vrbana III Wiliam Thuer, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo predistragu o zagađenoj vodi, Bandić je odgovorio da je nedopustivo da se to događa bez obzira bilo pismo anonimno ili potpisano i kako misli da policija i sud trebaju raditi svoj dio posla.

Na pitanje kako komentira samo pismo i trenutak kada je upućeno, Bandić je odgovorio da ne može bdjeti nad svime što se događa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić: 'Voda u Zagrebu najbolja je u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Video: Bandić zabranio Šostaru da odgovori na pitanje o Vrbanima

'A kaj bi Bandić kao Batman 24 sata, 16 sati sam na ulici, 24 ne mogu bit - s dva pištolja i dvije puške hodao i gledao što tko radi po gradu?', obratio se Bandić novinarima. 

'Pa vi se sjećate da sam ja s vama pio vodu, kao žabac sam se naduo uvjeravajući vas da je voda ispravna i da ispod savskog mosta teče Sava. Pa da. Nije to smiješno, to je jako ozbiljno', objasnio je gradonačelnik.  

Rekao je da je Grad pomagao i činit će to uvijek kad su ljudi u pitanju, jer dugove vode za ispiranje nitko nije platio gradu, kao ni saniranu Kupsku ulicu, ali da je to cijena podrške ljudima koji nisu krivi da su došli u tu situaciju, a Grad još manje. 

Dodao da će kao gradonačelnik uvijek o tome voditi računa, 'bez obzira koliko bili uključeni ili kao u tim slučajevima neuključeni u propuste'. 

Zajedničkim mjerama Vlade i Grada vidjet će se što se može napraviti, rekao je Bandić novinarima nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

>> Stanari Vrbana primili prijeteće pismo

Na upit novinara je li ikad napustio utakmice Dinama, kao što je to učinio na utakmici Hrvatska-Andora jer se i na tim utakmicama čuju povici, Bandić je odgovorio da kao počasni predsjednik Dinama rjeđe dolazi na Dinamove utakmice te da je na reprezentativnim utakmicama red da se gradonačelnik Zagreba uz najviše državne dužnosnike pojavi u loži. 

Dodao je da policija nije odradila svoj dio posla i naglasio kako svi moramo napraviti iskorak da se to više ne ponovi, da svi imaju dio odgovornosti te da on ne bježi od svoje i odgovornosti Grada.

Istaknuo je da je otišao 12 minuta prije prije završetka utakmice Hrvatska-Andora jer to više nije mogao izdržati, a da će drugi puta razmisliti hoće li uopće ići na utakmicu i hoću li odmah otići s utakmice ako se to tamo ponovno čuje.

Upitan zašto utakmicu nije napustio ranije Bandić je odgovorio kako priznaje da je otišao kasno, ali da čovjek uči cijeli život.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene