Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava se nastavlja

Bandić o skidanju plakata: Da kritičari mogu ući u moju kožu ne bi to govorili, tu je 'catch'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na raspravu o plakatu za Gavellinu predstavu 'Fine mrtve djevojke' koja je podijelila javnost.

Milan Bandić danas je objasnio zašto su plakati za 'Fine mrtve djevojke' morali nestati sa svih javnih površina te kako komentira kritike na svoj račun. 'Kad bi oni mogli ući u moju kožu to ne bi govorili, tu je 'catch'. Stao sam iza toga upravo iz tih razloga, kao gradonačelnik svih građana i kao vjernik. I sutra ću stat kad bilo koja manjinska vjerska zajednica bude doživjela isti slučaj. Jel' tu ima išta sporno? Nema. Ne mogu ući u moju kožu', rekao je Bandić i naglasio kako je Zagreb grad tolerancije i suživota.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

>> Zlatar Violić: Plakat nikoga ne vrijeđa, cenzura je narušila umjetničku slobodu

'Najviše sam ponosan što sam gradonačelnik svih građana, to je moj habitus ja tako živim tako će biti dok dišem. A svi u mom okruženju to znaju. Mislim da su tu stvari kristalno jasne', smatra zagrebački gradonačelnik.

'Manje mudar gradonačelnik bi rekao 'oprosti im Bože, ne znaju što govore, to nije moj stav.  Moj stav je sljedeći, malo više mudar grdaonačelnik, sebi udvaram, bi odgovorio sljedeće, ne mogu ovi koji su danas poplavili od kritike ući u moju kožu gradonačelnika, a još manje vjernika', kaže Bandić.

Gavella: Alternativnog plakata nemamo

U međuvremenu, kazalište 'Gavella' priopćilo je da je sporni plakat povuklo, a da alternativni u ovom trenutku - ne postoji. 'Plakat koji se pojavio na društvenim mrežama i u nekim medijima, a prikazuje dvije žene u burkama, nije djelo dizajnera kazališta 'Gavella' Vanje Cuculića, niti ga je naručilo kazališta 'Gavella'', ističe se u priopćenju.

'Alternativni plakat, ponavljamo, trenutno ne postoji', stoji u priopćenju Ureda marketinga i prodaje Kazališta 'Gavella'. (T.V./D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene