Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić o golf terenima, GSV-u i pismu pučkog pravobranitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će se, kad dobije pismo pučkog pravobranitelja, o pismu i očitovati vezano za navodni premještaj devet arhitekata iz Gradskog zavoda za prostorno uređenje koji su se ogradili od prijedloga Generalnog urbanističkog plana (GUP).

"Kad dobijem pismo o njemu ću se očitovati ili ja ili netko iz
sastava Gradskog poglavarstva", rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva napominjući kako će to najvjerojatnije biti netko iz Zavoda za prostorno uređenje gdje se, kaže, problem i dogodio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoreno pismo 'Riječi predsjednice Ustavnog suda neprimjerene su i štetne' Slika nije dostupna Građani se žale Pučki pravobranitelj: Iako je više pritužaba, stanje se poboljšava

Bandić je podsjetio kako u 7,5 godina u gradskoj upravi nitko nije dobio otkaz te dodao kako bi bio sretan da su to učinili u slučaju kad netko ne radi svoj posao.

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić jučer je pozvao gradonačelnika Bandića da se očituje o navodnome premještaju devet arhitekata iz Gradskog zavoda za prostornouređenje koji su se ogradili od
prijedloga Generalnog urbanističkog plana (GUP). Na temelju faksimila izjava devet službenika i faksimila (nepotpisanog) dopisa pročelnika objavljenih u novinskom članku, Malčić smatra potrebnim upozoriti na nepravilnosti u postupanju prema tim službenicima.

Na upit novinara hoće li odgovoriti i na javno objavljeno pismo
Komisije Hrvatske biskupske konferencije "Justitia et pax" s osvrtom na urbanizam u Zagrebu i Splitu, Bandić je odgovorio kako nije upoznat sa sadržajem pisma.

Odgovarajući na pitanje o golf terenima u Blatu, gdje je građevinska inspekcija zatvorila gradilište jer je ondje investitor bespravno sagradio luksuzne vile, zagrebački gradonačelnik je kazao da tu treba vidjeti tko je i kada prodao zemljište i utvrditi daljnju odgovornost.

Bandić je ocijenio kako bez kongresne dvorane, modene zračne luke, pa i golf terena nema modernog Zagreba. "Ne želim stjecati neprijatelje ni na jednoj niti na drugoj strani", rekao je Bandić i dodao kako tu institucije pravne države moraju odraditi svoj posao.

Najavio je novu sjednicu zagrebačkog Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) za ožujak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene