Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plataćali više

Bandić: Neće biti vraćen novac za vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je danas da neće biti povrata novca roditeljima koji su po višoj cijeni platili smještaj djeteta u vrtić ili jaslice, ako Gradska skupština donese proračun za 2012. i jedinstvenu cijenu od 300 kuna.

Bandić je rekao da je povrat novca ‘prvo nemoguć, a drugo - to ne dolazi u obzir jer je to druga proračunska godina’.

‘Molim vas, zaboravite prošlu godinu. Nova godina je nova godina, u novi razred u novima cipelama - 300 kuna će plaćati svi’, poručio je Bandić odgovarajući na novinarski upit hoće li roditeljima, koji vrtiće i jaslice nisu plaćali po punoj cijeni koju je on odredio, nego su ih plaćali po prijedlogu gradske skupštine (200 kuna za jaslice i 400 za vrtiće), to i dalje voditi kao dug.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> Bandić predlaže cijenu vrtića od 300 kuna


Rekao je da je grad subvencionirao 46 posto roditelja koji nisu plaćali ništa i sada će oni plaćati 300 kuna te grad neće od njih potraživati novac, ali ni vraćati onima koji su plaćali više jer će sad plaćati upola manje. Dodao je kako je načelo te pravičnosti barem na tom dijelu sačuvan za iduću godinu.

Istaknuo je, uz ostalo, i kako će također od Nove godine ako gradska skupština prihvati proračun za 2012., roditelji djece u vjerskim i privatnim vrtićima imati jednaku subvenciju, što je velik pomak u usporedbi sa starim modelom.

Istaknuo je da je ‘nesretan kao čovjek što je morao odustati od načela socijalne pravednosti i solidarnosti na temelju dohodovnog principa’. Rekao je da je u tome presudilo to što nije naišao na razumijevanje gradske skupštine, što je to opstruirano na svim razinama od medija do civilnih udruga i što se još jednom obistinilo da ‘mikrofon ne može blizu onima koji imaju najmanje’.

‘Ono što slijedi na državnoj razini, a to je smanjivanje plaća, socijalnih davanja, vidjet ćete kako ćemo morati uvesti mehanizme solidarnosti i socijalne pravde. To će se brzo dogoditi pa ćete se sjetiti što je Bandić govorio, a to je da sam bio u pravu i ne prvi put’, rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene