Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračun ostaje isti

Bandić najavio reviziju u Holdingu: Da ne bi 'prevaljivali' krivicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financije su u skupštini pale u sjenu svađe potpredsjednice Holjevac i zastupnice Šolić koja je Holjevac optužila za nemoral i gramzivost.

Čović nije odgovorio kako se osjeća kao čovjek koji je u minusu 500 milijuna kuna, ali je rekao kako je Uprava za vrijeme Milana Bandića zadužila Holding za 7,5 milijardi kuna, a njegova Uprava sad vraća te kredite.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Tomislav Tomašević PRODAJA ZEMLJIŠTA, NOVI VRTIĆI... Tomašević predstavio detalje novog proračuna i objasnio zašto ZET-ovi vozači ne moraju imati COVID potvrde

Bandić je pak, najavio neovisnu reviziju u Holdingu.

'Da ne bi 'prevaljivali' krivicu. Pa ćemo onda vidjeti tko je što radio i tko je što trebao raditi', kazao je Bandić. 

Gospoda u rukavicama, ali onda su si dame dale oduška.

'Gospođo Holjevac kako je moguće da mjesecima primate 30 tisuća kuna i još ostale privilegije što je za jednu trećinu više od predsjednika Vlade?', upitala je Božica Šoljić

'Nažalost, oni nas na taj način hoće razbiti i upućuju ta sredstva koja su za funkcioniranje liste na osobne račune', kazala je Holjevac.

'Nemojte me prekidati nije vam ovo 1945. godina da meni oduzimate demokratsko pravo da imam pravo govoriti. Molim vas, radi se o nemoralnosti podpredsjednice skupštine', nastavila je Šoljić.

'Zastupnica iz stranke gdje je pola Vlade u Remetincu postavlja meni neka moralna pitanja', nije ostala dužna Holjevac.

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na kraju su ipak jednoglasno uskratili potporu izvješću o stanju imovine grada Zagreba za 2010. godinu, ocijenivši ga nepotpunim, nepreciznim, nejasnim i nedorađenim, a jednoglasno su prihvatili zaključak kojim se obvezuje gradonačelnik Milan Bandić da u roku od 60 dana skupštini dostavi novo izvješće s odgovorima na upite gradskih vijećnika.

U raspravi je Morana Paliković-Gruden iz HNS-a ocijenila kako je samo nabrajanje objekata u gradskom vlasništvu u izvješću, bez navođenja kvadrature, ignorantsko te da ga treba doraditi. Također je rekla kako je nedopustivo da se država bez ugovora već 20 godina koristi gradskom imovinom. Posebice je istaknula kako se za uređenje javnih gradskih površina troši oko 42 milijuna kuna, a za njihovo korištenje uprihodi samo 21 milijun kuna, što je, smatra, nedopustivo.

Dan Špicer iz SDP-a također je upozorio na loše gospodarenje gradskom imovinom, navevši da je u protupravnoj uporabi 1.950 gradskih stanova danih na uporabu, kako je rekao, glumcima, pjevačima, sportašima, generalima, a oni za to ne plaćaju nikakvu naknadu.

Tomislav Babić iz HDZ-a upitao je što grad čini u vezi s protupravno i besplatno useljenim gradskim stanovima.

Odgođeno je odlučivanje o prijedlogu zaključka o kupnji nekretnine za gradnju produžene Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke do Brestovečke ceste s pripadnom komunalnom infrastrukturom dok gradonačelnik Bandić ne predloži cjelovite izmjene i dopune gradskog proračuna za 2011.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene