Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Datum drugog kruga izbora

Bandić na Twitteru objavio kandidaturu za predsjednika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bandić je u status stavio '10.01.2010' što je datum drugog kruga izbora.

Po svemu sudeći Milan Bandić je na sebi svojstven, zagonetan način napokon obznanio svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske. Naime u statusu na Twitteru je objavio poruku slijedećeg sadržaja: 10.01.2010.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 VIŠE OD 30 TISUĆA PRIJAVA ŠTETE Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Naime, tog datuma će se održati drugi krug predsjedničkih izbora, donijela je danas Vlada odluku. Aktualni zagrebački gradonačelnik je cijelo ljeto i jesen obilazio Hrvatsku što se tumačilo kao traženje podrške. I sam je govorio da prvo mora čuti što Hrvatska misli o njegovoj kandidaturi da bi poručio kako ga građani podupiru.

Doduše, moramo staviti određenu ogradu jer se ne zna sa stopostotnom sigurnošću da je ovo uistinu profil zagrebačkog gradonačelnika. Isto tako ne isključujemo mogućnost da je i ovo samo još jedno od Bandićevih ispitivanja bila javnosti, na način da nakon ovakvog posta uvijek može reći da nije njegov profil, čak ako je i on to objavio. U svakom slučaju možda ovo sve političare potakne da postave službene profile, kako ovdje tako i na blogovima i ostalim društvenim mrežama. Mi se samo možemo nadati da se Bandić uistinu odlučio prestati igrati sa živcima nacije.

Bandić je prije desetak dana istaknuo da je za sada napravio 'prvi korak', a da će drugi i treći učiniti ovih dana. Dodao je da će nakon ‘sondiranog terena donijeti najmudriju odluku’ te napomenuo da za nju još ima vremena, jer izbori još nisu raspisani, ni utvrđen datum njihova održavanja. ‘Ne mislim sudjelovati na tim izborima, ja mislim pobijediti. To će biti crta razdjelnica moje kandidature i budite sigurni da ću donijeti najbolju odluku’, rekao je. Istaknuo je da luksuz da se netko kandidira da bi se kandidirao prepušta drugima te da najprije treba vidjeti što građani žele i očekuju od potencijalnog predsjednika da bi mogao pet godina služiti kao što deset godina služi Zagrepčanima. ‘A ja jedino što znam u životu je slušati i služiti. I to najbolje’, kazao je tada Bandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene