452413
452413
452413
452413
452413

Bandić o gradnji crkve na Savici: 'Ta napuhana priča ima svoj početak i kraj'

  • , 04.10.2016., 16:14
  • Autor:
  • komentara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak da će se otpad odvoziti koliko bude potrebno odande gdje se, otkad se odvozi dva umjesto tri puta tjedno, prelijeva iz kontejnera, a da se cijena zasad neće mijenjati.

 
 
 
 
Milan Bandić (Igor Kralj/PIXSELL)
Milan Bandić (Igor Kralj/PIXSELL)

Rekao je da se ne razmišlja o povratku na odvoženje otpada tri puta tjedno. Najavio da će polovicom idućeg tjedna predložiti mjere, kad bude gotov popis neuralgičnih točaka na kojima iz kontejnera "curi smeće".

"Kad snimimo stanje, dat ću nalog da se odvozi koliko treba iz onih mjesta gdje ima viška otpada i paralelno s tim da se i osigura dovoljno posuda", rekao je i pozvao Zagrepčane da što više odvajaju otpad.

"Nema rješenja zagrebačkog otpada bez recikliranja i odvajanja", rekao je.

Uskoro uređenje parka na Savici u kojem će se graditi crkva

Gradonačelnik je najavio da će za 15 dana početi uređivati park na Trnjanskoj Savici u čijem se dijelu planira graditi crkva, čemu se protivi građanska incijativa "Čuvamo naš park", koja predlaže da se crkva gradi na nekoj od obližnjih zapuštenih parcela. Sinoćnju molitvu pobornika gradnje crkve u tom parku gradonačelnik nije želio komentirati.

U parku ima mjesta i za jedne i za druge, petina ide na crkvu, a četiri petine parka ostaju građanima, rekao je. "Ta napuhana priča ima svoj početak i kraj", kazao je i dodao da je tako bilo i s fontanama i s Cvjetnim trgom.

"Sve sam ja to preživio, preživjet ćemo i ovo. Sve u redu. I opet će ljudi ići u crkvu i park. Obnovit ćemo i park i bit će sve lijepo. Pričekajte 15 dana kad počnemo 'umivati' taj park. Bit će jedan od najuređenijih u gradu Zagrebu i svi će biti zadovoljni. Samo malo strpljenja i tolerancije i bit će sve o.k.", rekao je Bandić.

Gradonačelnik je na pitanja novinara odgovorio danas u središtu Zagreba, gdje su postavljene kosine za lakši ulazak osoba s invaliditetom u lokale. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se