Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samouvjeren

Bandić na lokalne izbore ide sam, o koalicijama će tek razmišljati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imam put i viziju koju ću do kraja realizirati. Normalan sam čovjek, napravio sam dosta i ne mislim baciti koplje u trnje, rekao je Bandić o mogućnosti koaliranja.

Lokalni izbori očekuju nas tek iduće godine u ovo vrijeme, no čini se kako su pripreme za osvajanje što boljih pozicija vlasti na lokalnoj razini ubrzano u gradu podno Sljemena krenule. O ambiciji da iznova bude gradonačelnik Zagreba, nakon što mu nije pošlo za rukom biti predsjednikom države, te zasjesti u saborsku fotelju, Milan Bandić sasvim je jasan.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Na izbore izlazi sam, a kako je gostujući na Soundsetu radiju izjavio, o potencijalnim partnerima ne želi previše. "Ne bih špekulirao oko izbora. Pitanje tajminga je ključno pitanje u politici, sve u svoje vrijeme i na vrijeme", bio je jasan Bandić na upit s kim bi koalirao ne bi li osvojio još jedan mandat u Zagrebu. Na novinarski upit postoji li netko čiju ponudu ipak ne bi odbio, gradonačelnik je bio slikovit u svom uobičajenom stilu.

"Ja jesam gledao Kuma, sva tri dijela, no ne bih o ponudama. Imam put i viziju koju ću do kraja realizirati. Normalan sam čovjek, napravio sam dosta i ne mislim baciti koplje u trnje. Ostavio sam Holdingu veliku imovinu, a stvaraju dugove o stanju oko Holdinga i odnosima s tom gradskom megatvrtkom", gradonačelnik je bio rječitiji.

"Meni je bilo ponuđeno da budem predsjednik Skupštine kao 11. član a da deset drugih ljudi donosi odluke. To nisam želio. Kolege su imale samo jedan cilj, kako razvlastiti gradonačelnika. A meni se čini da su razvlastili samo sebe", rekao je Bandić.

Nije želio prognozirati koga bi rado vidio na čelu Holdinga nakon što Čoviću u kolovozu istekne mandat, ali smatra da su tom sustavu neophodni stručni i kompetentni ljudi. "Ja sam im ostavio 2,5 milijarde kuna i nekretnine vrijedne 200 milijuna eura. No oni ne znaju time upravljati. Kad sam bio na čelu Holdinga nije se prodavalo nego kupovalo. Sopnicu smo što kupili što iznajmili od Holdinga, i ta rata bila bi dovoljna da pokriju sve obveze prema bankama. A oni nisu uspjeli prodati 10 stanova u dvije godine", prozvao je Bandić upravu Holdinga na čelu s Ivom Čovićem.

Istaknuo je kako će stručni kadar za potrebe gradske uprave tažiti i u volonterima kojima će se otvoriti vrata za rad uz plaću od 1.600 kuna. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene