Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovarao na zastupnička pitanja

Bandić na aktualnom satu spomenuo i Usaina Bolta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj je Gradskoj skupštini održan zadnji aktualni sat u ovom sazivu tijekom kojeg je gradonačelnik Milan Bandić u svom stilu odgovarao na zastupnička pitanja.

Na aktualnom satu posljednje sjednice zagrebačke Gradske skupštine u ovom sazivu, zastupnik Marin Knezović (SDP) upitao je danas gradonačelnika Milana Bandića o zabrani uzgoja svinja na Jakuševcu radi zaštite zdravlja oko 2.500 stanovnika Kamenarke i okolnih naselja, a on je najavio da će se pronaći rješenje za ljude koji od toga žive do kraja lipnja ove godine.

Pročitajte i ovo Predsjednik skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić (Foto: Dnevnik.hr) Problemi u koaliciji? Andrija Mikulić za Dnevnik Nove TV otkrio zašto je zagrebački HDZ odbio podržati Bandićev "sportski holding" Slika nije dostupna Sjednica gradske skupštine Bandić najavio niže cijene odvoza otpada, parkinga i prijevoza

Pozvao je na strpljenje u rješavanju problema koje nije moguće preko noći, jer je to problem koji, kako je rekao, traje dulje od 40 godina, podsjetivši da i Jakuševčanima smrdi odlagalište otpada. Poručio je da će rješenje biti pronađeno do 30. lipnja ove godine i da ne treba biti "nabrijan" na te ljude. "Dođite na Jakuševec i recite tim ljudima da ne mogu više uzgajati svinje i kad im to kažete, otići ćete brže iz Jakuševca nego Usain Bolt (najbrži čovjek na svijetu - svjetski prvak u sprintu)", kazao je Bandić zastupniku Knezoviću.

>> Bandić: Bit će sve u redu na utakmici Hrvatska - Srbija

Zastupnik SDP-a Jurica Meić upitao je gradonačelnika zašto Zagreb nema plan gospodarenja otpadom i zašto je ukinuo kompostanu i drobilicu otpada zbog lošeg utjecaja na okoliš, a istodobno dopušta uzgoj svinja i produljuje rad odlagališta otpada u Jakuševcu unedogled. Meić je također zahvalio Bandiću na svemu dobrom što je učinio te rekao kako se nada da će za ono loše što prije odgovarati, na što mu je gradonačelnik odgovorio da je on, Meić, još "u milosti Politbiroa", ali da to neće još dugo biti tako te da će svi odgovarati za svoje postupke na lokalnim izborima 19. svibnja.

Bandić je istaknuo da je jakuševečko odlagalište otpada sanirano najmodernijom tehnologijom i izgrađen najsuvremeniji pročistač otpada. Meić je pak ustvrdio kako nije učinjeno ništa, a da je pročistač otpada vjerojatno najskuplji, ne samo u Hrvatskoj i Europi, nego na svijetu.

Zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić upitala je predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića zašto za loše rezultate poslovanja i gubitke optužuje radnike i sindikate, dok je istodobno upravi omogućio mnoge privilegije i povlastice, što je Čović odbacio podsjetivši da su upravo na njegovu inicijativu još 2010. u upravi smanjene plaće za deset posto.

Po njegovim riječima gubitci su rezultat velikih zaduženja za nabavu tramvaja i autobusa, te za kupnju zemljišta bivše tvrtke Zagrepčanka koje nije privedeno svrsi. Mađerić, nezadovoljna odgovorom, poručila je kako vjeruje da će takvoj politici nakon lokalnih izbora 19. svibnja doći kraj, jer su nagomilani gubitci "bez svjetla u tunelu".

Na upit zastupnice Martine Jović (SDP) što je s projektom lake gradske željeznice, Bandić je rekao kako je to projekt koji su zajednički najavili SDP i on, ali da "on više nije njezin tata". Izrazio je zadovoljstvo što skupštinski saziv, nakon lokalnih izbora, više neće biti isti te poručio kako su zasluge zajedničke, a krivnja samo njegova.

S obzirom na to da je današnja sjednica posljednja u sadašnjem sazivu, gradski zastupnik Jurica Meić je podsjetio na pokojnog predsjednika Skupštine Borisa Šprema koji je dao velik doprinos u njezinu radu, no nažalost, izgubio je bitku s teškom bolešću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene