Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik odlučan

Bandić: Luku Ritza je ubio alkohol, to se mora riješiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare ponovno je aktualizirao temu konzumiranja alkohola na javnim mjestima.

Naime, iako je povukao svoj prijedlog o zabrani ispijanja alkoholnih pića maloljetnicima na javnim mjestima, sada sve nade polaže u intervenciju Sabora koji treba stvoriti zakonski okvir za primjenjivanje ovakve odluke.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

'Drakonski treba zabraniti opijanje maloljetnicima na javnim mjestima. To je naša budućnost. Alkohol ubija čovjeka. Ovdje je Luka Ritz ubijen, a tko je ubio Luku Ritza - alkohol. Vjerujem da će Ministarstvo unutarnjih poslova potaknuti riješavanje te problematiku kroz zakonsku regulativu', rekao je Bandić.

>> Treba li zabraniti ispijanje alkohola na javnim površinama?

Njegovo stajalište potvrdio je i Darko Breitenfeld, neuropsihijatar i alkoholog, koji je istaknuo da u Zagrebu ima između 50 i 100 tisuća alkoholičara i da je alkoholizam velika opasnost za mladež. 'Zna se da je pijenje alkohola velika opasnost za obitelj. Moglo bi se reći da je zadnji čas da se uvede zabrana pijenja na javnim površinama mladima', kazao je Breitenfeld.

Ipak, Prijedlog o zabrani konzumiranja alkohola na javnim mjestima, za mlade, neće na Skupštinu. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene