Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo za sukob interesa

Bandić mora razjasniti zapošljavanje Mesićeve kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika zatražilo je danas od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg dogradonačelnika Ive Jelušića da se očituju o prijavi po kojoj su utjecali na zapošljavanje Saše Mesić na mjesto predsjednice Uprave Termi Zagreb.

Bandića i Jelušića prijavio je predsjednik Društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava Ivica Filipović, koji tvrdi da je Saša Mesić bez javnog natječaja zaposlena u Terme Zagreb, tvrtku koju su zajednički osnovali Grad Zagreb i INA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjerenstvo za sukob interesa Mesić je trebao pričekati s članstvom u NO Ingre Slika nije dostupna Upiranje prstom J. Mesić: Za Varšavsku je odgovoran SDP

Povjerenstvo je zatražilo izvadak iz sudskog registra društvenog ugovora kojim je reguliran način zapošljavanja u upravu Termi.

Vlaho Bogišić kazao je kako mu je 'teško zamislivo, ali ne i nezamislivo da su gradonačelnik i dogradonačelnik mogli indirektno utjecati na zapošljavanje Saše Mesić'.

'Terme Zagreb spominju u izbornim ciklusima kao budućnost Zagreba, oni tamo dobivaju poprilične plaće i ništa se ne događa', rekao je HDZ-ovac Krunoslav Markovinović, napominjući da je predsjednik uprave INA-e dugo godina bio Tomislav Dragičević, prijatelj bivšeg predsjednika i oca Saše Mesić, Stjepana Mesića.

Načelnik općine Punat zaposlio kćer

Povjerenstvo je utvrdilo da je načelnik općine Punat Mladen Juranić u sukobu interesa, jer je kao predsjednik općinske Turističke zajednice zaposlio svoju kćer na mjesto voditeljice Turističkog informativnog centra Punat.

Juranić je u sukobu interesa i zato što protivno zakonu prima mjesečnu naknadu od 400 kuna kao potpredsjednik Centra za održivi razvoj otoka sjevernog Jadrana te naknadu od 1.006 kuna kao predsjednik Turističke zajednice Općine Punat.

Predsjednik Povjerenstva Mate Kaćan izvijestio je da se 100 lokalnih čelnika pokrenulo upravni spor protiv odluke kojom ih je Povjerenstvo kaznilo s 10 tisuća kuna jer nisu dostavili imovinske kartice. Rekao je i da pristižu prve presude, redom u korist Povjerenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene