Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Kod Kraša stanovi, a ne Krašograd

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na konferenciji za novinare da će Grad na svojoj parceli istočno od Kraša prema Dubravi, zelenoj plohi od nepunih deset hektara omeđenom Maksimirskom, Mandlovom i Branimirovom graditi zagrebački model stanogradnje, a ne Krašograd niti šoping centar.

Bandić je rekao da se Krašu ide u susret da na svojoj parceli grade što žele, a njihov plan je premještanje pogona i gradnja stanova.

Pročitajte i ovo Ivo Milatić - 1 Prešlo svaku mjeru HDZ-ov državni tajnik tulumario u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje dozvole! Oporba: "Ovo je sukob interesa" Slika nije dostupna Nezadovoljni gradonačelnik 'Nisam sretan zbog odluke o spalionici'

Na pitanja novinara što će biti sa zamjenom zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za zemljište u Maksimiru, Bandić je odgovorio da su u Sesvetskom Kraljevcu prioriteti izgradnja vrtića i škole i da će se to napraviti, a hoće li Ured za imovinsko-pravne odnose u skladu s propisima i zakonima zamijeniti tu parcelu s Maksimirom ili nekom drugom, nije siguran.

"Kako do mene dolaze informacije nisam siguran da će to biti
Maksimir, ali prepustimo to tijeku vremena, jer imam informaciju da je zapelo oko uknjižbe", rekao je Bandić.

Naime, kako su izvijestili mediji, tvrtke "Mala ulaganja" i
"Karantena" najvjerojatnije će vratiti Zagrebu zemljište u Maksimiru koje su dobile prepustivši gradu zemljište u Sesvetskom Kraljevcu, ocijenivši da se najvjerojatnije neće moći uknjižiti jer na zemljištu ima više od 170 zabilježbi. 

Na tom su mjestu željeli graditi šoping centar.

Pročelnica Gradskog ureda za imovinskopravne poslove Ninoslava Zeković rekla je da se Grad pak, na zemljište u Sesvetskom Kraljevcu već uknjižio pa će tvrtkama ili platiti parcelu ili im ponuditi neku drugu nekretninu u gradu.

Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici od trgovačkog društva DOHEL prihvatilo darovanje projektne dokumentacije ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna za osnovnu školu sa športskom dvoranom i bazenom, dječji vrtić te javne površine i komunalnu infrastrukturu u stambenom naselju IVER , sukladno DPU "Farme Sesvetski Kraljevac".

Gradonačelnik je rekao da će sudski vještak sutra izaći s
informacijama o uzrocima onečišćenja vode, a gradski Zavod zavod za javno zdravstvo predložiti sanaciju stanja, i da on prije toga ne može komentirati novinske napise da su za onečišćenja vode mineralnim uljima u Vrbanima III odgovorni tvrtka Zagrebgradnja i Vodoopskrba.

Na novinarsku tvrdnju da je taj slučaj uzdrmao gradske čelnike i Poglavarstvo, Bandić je odgovorio da "nije uzdrman, i ne daj Bog da bi ga ta afera uzdrmala jer je odgovoran gradonačelnik i ovo je odgovorna gradska uprava".

Istaknuo je da je voda u svih sedam vodocrpilišta i 34 bunara
zdravstveno ispravna za piće i dovedena a do svakog hidranta zgrade grada.

Gradsko poglavarstvo danas je, između ostaloga, prihvatilo odluku o podizanju spomenika Stjepanu Radiću i uputilo na donošenje Gradskoj skupštini. 

Do 3. lipnja 2010. produžilo je korištenje stana za službene potrebe HNK-u, šestero građana u iznimno teškom
socijalno-zdravstvenom položaju dobili su stanovi u najam, a sedmero dramskih umjetnika, vrhunskih sportaša, te muzejskom konzervatoru i prvaku baleta HNK produžen je najam stanova na tri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene