Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milostiv, oprostiv, sve...

Bandić: Ja sam socijalno najosjetljiviji gradonačelnik u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je najavio da će o otpisu dugova građanima izvijestiti idući tjedan, kad održi sastanak s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Dejanom Fičkom, izrazivši želju u uspjeh Vladinog programa otpisa dugova, ali i istaknuo kako nije siguran da će od toga biti koristi.

"Inače, nema gradonačelnika u Europi koji je socijalno osjetljiviji i solidarniji sa svojim sugrađanima. Imamo socijalno najsolidarniji i socijalno najosjetljiviji grad u Europi. Sva socijalna davanja koja naši građani dobivaju, koji nemaju i koji su na rubu, to govore. Djela govore više od riječi", poručio je Bandić na Sljemenu, gdje je pustio u rad radiokomunikacijski centar za potrebe gradske Civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čovjek od povjerenja Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava" Slika nije dostupna Iznenadna smrt Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava

Na novinarski upit je li točno da neke pročelnike, s kojima ne smije komunicirati jer su na popisu svjedoka u slučaju "Agram", neće smijeniti nego supstituirati, Bandić je odgovorio da on jedino može smijeniti sebe. "Ja nikoga nisam smijenio u 15 godina. Recite mi jedno ime, dubit ću ovdje na trepavici", poručio je novinarima. "Moji pročelnici i moji suradnici kad pogriješe, gradonačelnik stoji iza njih i ne idu nigdje, ostaju. Ja im oprostim i dajem im još više posla, a kada gradonačelnik pogriješi, on mora otići, to je cijena prvoga. Kada u ovom gradu sve funkcionira, svi smo zaslužni, čak i vi. A kada je nešto loše, onda znate tko je kriv - samo ja. To je cijena prvog, ali to je tako. Nitko neće ići nigdje, osim mene, ali bolje je da ni ja ne idem, da radim, osim na teren", rekao je Bandić.

Istaknuo je kako Fičko ima njegovu apsolutnu potporu na čelu Holdinga, kako bi građani na vrijeme dobili javnu uslugu te kako bi se što rjeđe mijenjale cijene. To znači, dodao je, kako im je zadaća za istu ili manju količinu novca, odnosno 750 milijuna kuna manje koje im je "uzela Vlada", napraviti isti posao.

Novinare je zanimalo i je li Holding udovoljio njegovu zahtjevu i dostavio mu dokumentaciju za provedbu natječaja na kojem je za novog predsjednika Uprave izabran Dejan Fičko te novi članovi Uprave. "Oni brinu o sebi, više nego ja, nemojte ih podcjenjivati. To su sve divni ljudi, samo nema papira. Je li vi znate kako su Mirko i Slavko gutali poruke. Kada su ih uhvatile nacističke trupe, progutali su poruke. Možda je netko progutao neku dokumentaciju, ali naći ćemo mi to. Ne bojte se, naći ću ja način, doći će sve na svoje. Ja ne mogu ući u trag papirima, ali dobit ću ja papire, da vidim za što su ljudi potrošili pare, što su napravili", rekao je Bandić.

Odbacio je nagađanja da je s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine 28. travnja skinuo izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), a najavio je da će idući tjedan riješiti i pitanje hoće li SRC Svetice ići po hitnom postupku na dnevni red. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene